Ett år som folkevalgt

I dag har jeg offisielt vært folkevalgt ett år. 17. oktober 2011 ble Stavanger bystyre 2011-2015 offisielt konstituert. Her kommer noen refleksjoner rundt året og rollen.

For det første vil jeg si at jeg føler meg peiviligert og heldig som får være folkevalgt i en så spennende og bra by som Stavanger. Jeg har et hjerte som banker for Stavanger og et hode fylt med gode ideer for byen.

Når jeg den 14. september 2011 fikk telefon at alle stemmene var talt opp og at jeg var blitt valgt som fast bystyremedlem for de neste fire årene ble jeg utrolig glad. Det hadde vært noe jeg jobbet hardt for lenge og det var og er viktig for meg å gjøre en god jobb for velgerne og for SV.

Men nå har jeg hatt mitt første år som folkevalgt. Hvordan har det egentlig vært?

Livet ditt preges plutselig av at det med svært jevne mellomrom dumpes svære bunker med sakspapirer i postkassen din. De skal man først lese, så møtes man i partigruppen for å prate om dem, så drar man hjem og skriver innlegg om dem, prater med pressen om dem og så skal Bystyret eller Formannskapet behandle dem.

Det er en stor prosess og vi bruker god tid for å gjøre gode vedtak. Det er selvsagt kjipt å stadig bli nedstemt, og jeg skulle gjerne fått mer gjennomslag for SVs saker.

Men samtidig er det utrolig spennende og kjekt å få være en av byens folkevalgte til tjeneste for innbyggerne.

Jeg har møtt mange mennesker som har åpnet sine hjerter og sine hjem og fortalt sine ærlige historier. Det har vært viktig for meg å møte alle som ønsker å møte meg for å påvirke.

Jeg ser frem til de tre neste årene i Bystyret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s