Bybanebegeistring i Bergen!

I dag besøkte SVs partileder, Audun Lysbakken, Rogaland. Vi var på flere steder, blant annet på bussen. Men vi skulle svært gjerne vært på bybanen.

Audun, som de fleste vet er fra Bergen, heier på bybanen i Stavanger. Han kunne fortelle at den kampen vi nå har her lokalt ligner den de hadde i Bergen. Noen, da særlig FrP, kjempet innbitt mot bybanen. De gikk til og med til valg med motstand mot bybane som en av sine viktigste saker. Det samme så vi skjedde her.

De som har skuffet meg mest i denne saken. Først for bybane, så ikke for noe, så for bussvei. Jeg er overbevist om at de som nå kjemper mot bybane i fremtiden vil angre. De vil nok ikke en gang vedkjenne seg at de kjempet så sterkt mot.

Vi skal vinne kampen om fremtiden. Aternativene eller kollektivtrafikk eller kø og kaos. SV velger kollektivtrafikk og SV velger bybanen!

2 kommentarer om “Bybanebegeistring i Bergen!

  1. Du har helt rett i at det var mye syting om bybanen før den kom. Nå er stemningen svært positiv og folk venter uttålmodig på forlengelsen til Åsane (traseen til Flesland er allerede kommet et godt tykke på veg). Vi vil oppleve at utbygging av kollektivtrafikken ikke klarer å holde tritt med folks endrede trafikkvaner; jo mer vi bygger ut jo mer vil vi bruke kollektive transportmidler, jfr erfaringen fra europeiske byer som satser. En effekt av bybanen om har gått veldig fort er byfortetting nær bybanen. Vi ønsker å bo er det er god kollektivtransport! Inggild utflyttet Stavangerbu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s