Bolig øverst på dagsorden

Politikere er flinke til å prate, men de er til syvende og sist nødt til å være flinke til å handle. Her er bolig intet unntak!

I Stavanger konstaterer vi stadig at boligprisene blir større og det samme gjelder boligmangelen. Vi er forbi stadiet hvor det er godt nok at ordførerne i regionen samles for å drøfte problematikken. Jeg er lei av å lese om at det er møter hvor næringsliv og politikere blir enige om at vi har to problemer: for mye trafikk og for få og dyre boliger.

Dette vet vi og vi har visst det lenge. Begge sakene er godt belyst og begge skyldes manglende politisk prioritering. Høyresiden som styrer byen mener, ideologisk, at man ikke skal blande seg inn i boligmarkedet. Her er jeg selvsagt uenig. De må legge bort sine ideologiske skylapper og innse at det alltid er rett tid for å gjøre det som er rett!Uten navn

Stavanger bystyre har satt seg som mål at det skal bygges 1000 nye boliger i kommunen årlig. Men det er ikke lagt noen konkrete politiske virkemidler bak for å realisere dette. Resultatet ble da at vi i 2012 fikk bygget 650 nye boliger. Med andre ord er det 350 boliger for få. Skal vi ikke nå oss de målene vi setter oss?

Vi er nødt å bygge flere boliger. I 2014 er målet at det skal stå 1250 nye boliger klare. Men er det realistisk å nesten doble antallet bygde boliger på to år? Ja, det kan gå. Men da trengs det en vilje til politisk handling. Ordfører Christine Sagen Helgø kan ikke lenger stole blindt på at markedet regulerer seg selv, men sørge for at kommunen selv er aktiv pådriver for å få på plass mange nye boliger.

Derfor foreslår SV og jeg i bystyret 4. februar at Stavanger bystyre iverksetter opprettelsen av en kommunal boligorganisasjon som planlegger og iverksetter boligbygging, kartlegger ledige tomter og realiserer vårt mål om 1250 boliger i 2014.

Når jeg skulle sette opp mine personlige hovedprioriteringer for det politiske året 2012/2013 kom bolig øverst. Men bybanen er også viktig og en fortsatt satsning på barn og unge trengs. Vi må tenke større om de små!

Men på topp står altså bolig. Min generasjon kan bli de store taperne om vi ikke gjør mer for å få et mer rettferdig boligmarked.

En kommentar om “Bolig øverst på dagsorden

  1. Tilbaketråkk: For lite areal, sa du? « Frem kamerater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s