Gratulerer med kvinnedagen!

Gratulerer med kvinnedagen alle sammen!

Hvert år på denne tiden kommer debatten om vi virkelig trenger kvinnedagen, og høyresiden har stort sett klaget sin nød over sakene som er løftet. I år ble vi tatt på sengen av parolemøtet i Stavanger – og høyresiden hadde flertall.

Det er blitt snakket om at det var et kupp, noe jeg mener det var. De brukte sin demokratiske rett til å marsjere inn i samlet flokk og vedta og forkaste de parolene de ønsket.

Viktige paroler som «Håndhev sexkjøpsloven» ble forkastet, og parolene «Forsvar velferdsstaten – stans privatiseringen» ble redigert til «Forsvar velferdsstaten». Tannløst og trist, spør du meg.

De to parolene er viktige slik de sto:

At man i større grad håndhever sexkjøpsloven er viktig. Til de som mener loven er gal fordi du mener den ikke virker: vi lager ikke justispolitikk ut i fra om loven blir fulgt. Vi gjør det ikke lovlig å stjele fordi folk stjeler. Lover lages ut i fra samfunnets moralske standpunkter. Til de som mener loven er gal fordi du mener prostituerte selv bør bestemme om de skal selge sex: for meg kommer de trafficking-utsatte kvinnens behov foran de norske luksusprostituerte.

Hvorfor trengs en parole om å stanse privatisering på kvinnedagen? Fordi kvinner taper mest på privatisering av velferdsstaten. Lønn og pensjon i kvinneyrker er tradisjonelt for dårlig – i private barnehager, sykehjem og lignende ligger de markant under offentlige lønninger og pensjon.

En viktig sak for SV er å kjempe for likelønn. Å heve lønn, og ikke minst statusen, til yrkesgrupper som sykepleiere, hjelpepleiere, lærere og andre offentlig ansatte er en viktig sak for å oppnå mer likestilling.

Det er viktig å markere 8. mars – og det er viktig å stille skikkelige krav. Derfor lar vi ikke høyresiden ta kontroll neste år – men finner oss en parole som er god nok for nå.

Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s