Møte med Socialist Party UK

I går hadde jeg et hyggelig møte med kamerater fra Socialist Party UK. Møtet var med Hannah Sell, visegeneralsekretær i Socialist Party UK, og Clare Doyle, fra Commitee for a Workers’ International.

Jeg er her på privat ferie, men benyttet anledningen til å møte Socialist Party UK.

Vi diskuterte likheter og ulikheter ved våre to partier og land. De er mye mindre og har mindre innflytelse enn SV, på grunn av det britiske valgsystemet.

Allikevel har de voksende støtte i fagbevegelsen og har stadig tettere og mer formalisert samarbeid med fagbevegelsen, som vi også ser i SV.

Det er interessant å lære fra britene, som har mer kapitalisme og privatisering enn oss. Her er det høy egenbetaling for studenter og antallet arbeidsledige og fattige øker. Forskjellen mellom de rikeste og de fattigste er skremmende.

De var også interesserte i å høre om 22. juli og den politiske effekten Anders Behring Breivik har hatt på det politiske ordskiftet i Norge. Det er fortsatt sterkt å få sympatierklæringer fra venner fra andre land. Omtanken for vårt land og alle de berørte er sterk.

Det er en stadig amerikanisering og dermed polarisering av britisk politikk, noe valgsystemet legger opp til. The winner takes it all-systemet fører til at de store partiene, Labour og The conservatives, får høy representasjon, mens små partier taper terreng.

Det er snart fylkesvalg i England (i mai). Her stiller sosialistene med rekordmange kandidater, som jobber mot kutt i offentlig sektor. Ønsker mine kamerater lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s