SV eller FrP i regjering?

Valget til høsten blir et veivalg for Norge. I åtte år har norsk politikk blitt meislet ut i arbeiderbevegelsen. Vi kan være stolte av resultatene. Arbeidsløsheten er den laveste i Europa. Inntektsforskjellene og klimagassutslippene går ned. Det er skapt 350 000 nye arbeidsplasser, 2/3 i privat sektor. Elevene gjør det bedre i fellesskolen. Det er full barnehagedekning, vi gir 1 % av nasjonalinntekten til bistand, anerkjenner Palestina og den lovlig valgte palestinske regjeringen, og tredobler investeringene i jernbane og homofile får nå lov til å gifte seg.

Slik går det når politikken gjøres opp i skjæringspunktet mellom SV og Arbeiderpartiet – med LO som pådriver for mer rettferdighet.

Dersom høyresiden vinner valget vil norsk politikk i stedet bli gjort opp i skjæringspunktet mellom Høyre og FrP. Et FrP som står bom fast på den samme mørkeblå politikken for større forskjeller, mer kommersialisering og privatisering av velferd, 100 milliarder i skattekutt og et arbeidsliv med mindre organisering og større utrygghet.

Derfor handler valget til høsten også om det er SV eller FrP som skal ha en hånd på rattet i den norske regjeringen. Folk kommer til å merke forskjellen på om Kristin Halvorsen for fortsette å satse på fellesskolen der alle barn møtes, uavhengig av foreldrenes bakgrunn, eller om det blir Siv Jensen og Kristin Clemet som får bruke flertallsmakt til å privatisere og skape A-og B-skoler.

Folk kommer til å merke forskjellen på om det er Inga Marte Thorkildsen som får fortsette å utvide foreldrepermisjonsordningen, stå opp for de svakeste og løfte barnevernet, eller om det blir FrPs likestillingsprogram som gjennomføres, med fjerning av pappapermen, svekkelse i likestillingsloven og full konkurranse på lønn og pensjon i kvinnedominerte yrker i offentlig sektor.

Og folk kommer, for å si det sånn, til å merke forskjellen på Norges miljøvernminister heter Bård Vegar Solhjell eller Per Willy Amundsen

Derfor har vi ikke noe annet valg enn å vise velgerne hva som står på spill. Ingen skal måtte våkne opp i september 2013 med en regjering der miljøvernministeren tror det er «kosmisk stråling» eller «jordas helling» som skaper klimaendringene og at CO2 er noe venstresiden fant på da Karl Marx gikk av moten, en omsorgsminister som ikke ser noe verdimessig skille mellom revmatisme og REMA 1000 eller en finansminister som synes de som har de største materielle lidelsene i det norske samfunnet er sutreklassen ved Olav Thon, Kjell Inge Røkke og Øystein Stray Spetalen.

Eirik Faret Sakariassen,
3. kandidat til Stortinget for Rogaland SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s