Tale på miljøfrokost Stavanger

Tale Folkefrokost

«What gets us into trouble is not what we don’t know. It’s what we know for sure that just ain’t so.»
– Mark Twain

Kjære alle sammen!

De farlige klimaendringene er vår tids største utfordring. Derfor har SV snudd norsk miljøpolitikk. De norske klimagassutslippene går ned, Lofoten, Vesterålen og Senja er oljefritt, utbyggingen av tog og kollektivtrafikk er rekordstor og gjennom regnskogsprogrammet bidrar Norge til store og raske kutt i klimagassutslippene internasjonalt.

Noen tror det går an å være verdensmester i utslippskutt uten å være norgesmester. Men slik er det altså ikke! Vi kan godt ha et hundreårsperspektiv, men vi kan ikke ha ett perspektiv i hundre år! Vi er nødt å omstille oss til en miljøvennlig hverdag. Med kunnskap kan vi skape velferd – uten olje! 80 % av nasjonalformuen vår er ikke olje og gass, det er folk og den kompetansen vi sitter på. Derfor er vår satsning på utdanning og ikke minst utdanning innen fornybar industri viktig!

Med SVs politikk blir det enklere å velge det miljøvennlige: velge tog, buss og elbil. SV har heller ikke gitt opp kampen for en bybane på Nord-Jæren: bybanen er ikke død!

Det finnes partier som er redde for menneskeskapte kulturendringer, men ikke menneskeskapte klimaendringer!

Når jeg ser en FrPer holde et innlegg på et miljøearrangement tenker jeg det samme som når jeg ser et skip inni en flaske – hvordan i kom du inn her?!

Dersom høyresiden vinner valget vil norsk politikk i stedet bli gjort opp i skjæringspunktet mellom Høyre og FrP. Derfor handler valget til høsten også om det er SV eller FrP som skal ha en hånd på rattet i den norske regjeringen. Folk kommer, for å si det sånn, til å merke forskjellen på Norges miljøvernminister heter Bård Vegar Solhjell eller Per Willy Amundsen!

Vi trenger en grønn politikk for mindre forurensing og en rød politikk for mindre forskjeller. Det får folk med et sterkt SV!

Ha en fortsatt flott dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s