Bystyresesjonen over

Mandag ble siste bystyremøte i Stavanger for denne sesjonen avholdt. Vi hadde flere viktige saker oppe, og fikk avsluttet sesjonen på en god måte.

En av de store sakene som var oppe var rapporten om Bybanekontoret. Det er spesielt at Bybanekontoret, som er administrativt ansatt, hadde i oppgave å skape entusiasme for bybanen. Det er ikke normal praksis innen forvaltningen. Slik SVs gruppeleder Eilef Meland sa det: Tenk om levekårsadministrasjonen fikk i oppgave å skape entusiasme for bestiller-utfører-modellen, eller at rådmannen skulle gjøre det samme rundt kommunens ekspropriasjon. Her har man blandet politikk og administrasjon på en veldig usedvanlig måte, som har ført til en vasnkelig situasjon. Det er det den politiske styringsgruppa som må ta ansvar for, hvor ordførerne i Stavanger, Sandnes og Sola har sittet sammen med fylkesordføreren.

La det ikke være tvil om at SV fortsatt er tilhengere av bybanen, men i denne saken må man opptre saklig og kritisk. Det er gjort ukloke beslutninger som måtte frem i lyset.

I tillegg hadde vi en god diskusjon om barnehager. Det er bekymringsverdig at kommunen mangler 95 årsverk av barnehagelærere. SV er veldig glad for alle ansatte pedagoger og assistenter som daglig gjør en glimrende jobb i barnehagen. Men vi trenger et kvalitetsløft i barnehagene. Derfor fremmet jeg på vegne av SV et forslag om at rådmannen årlig skal fremlegge en Kvalitets- og utviklingsmelding, i likhet med den som fremlegges innen skoleområdet. Det blir derfor årlig en generaldebatt om skolen. Dette forslaget fikk støtte fra Arbeiderpartiet og Rødt, men ble overraskende nedstemt av de borgerlige partiene. Du kan lese mer om dette her.

Sammen med Ap, FrP og Rødt fremmet vi forslag om at Stavanger kommune skal ha to årlige barnehageopptak. Dette er noe SV og regjeringen har lovet dersom vi vinner valget i høst, men vi ønsker allikevel at dette skal gjøres lokalt.

SV løftet også et forslag om at det ikke skal bli flere private barnehager i Stavanger. Vi ønsker at kommunen skal drive barnehagene selv. FrP derimot foreslo på sin side at alle nye barnehager som etableres skal være private.

Til slutt kan vi konstatere at SVs bekymring for utviklingen i boligbyggingen er på sin plass. Da første tertialrapport for Stavanger ble fremlagt for ikke så lenge siden var det dyster lesning på boligområdet:

«Det ble gitt igangsettingstillatelse til 305 boliger i første tertial, og 215 boliger ble fullført. Dersom kommunen opprettholder denne aktiviteten ut året, vil det bli gitt igangsettingstillatelse til 915 boliger og 645 boliger vil bli fullført i 2013.»
Denne våren har vi gjentatte ganger vært kritiske til posisjonens manglende verktøy for å få realisert flere boliger i Stavanger. Posisjonen er handlingslammet og dette fører til at vi ikke får bygget flere boliger. Dette vil fortsatt være en av de sakene SV og jeg bruker mye tid på til høstens bystyrearbeid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s