Flere studentboliger enn noensinne!

Det er rekordmange studenter som i disse dager skal starte på sin høyere utdanning. Mange flytter til ett nytt sted, og trenger bolig. Studentboliger er et viktig virkemiddel for å sikre lik rett til høyere utdanning, og derfor har regjeringen satset sterkt på utbygging av studentboliger. Det skal vi også gjøre framover!

Ved studiestart i år åpnes nesten 150 nye studentboliger på campus – studentboliger som SV og tidligere statsråd Tora Aasland bevilget til Stavanger. Dette vil gjøre situasjonen i boligmarkedet litt lettere, selv om vi har langt igjen!

Siden 2005 har SV i regjering bevilget tilskudd til 7800 nye studentboliger. Det er fordi boutgiftene er oss studenters alle største utgift, og studentboligbygging er derfor et viktig virkemiddel for en reell lik rett til høyere utdanning.

I Stavanger er boligprobleme for oss unge store. Det er dyrt å leie, og enda dyrere å kjøpe. Derfor trengs videre satsning på bygging av studentboliger her! Under denne regjeringen, med SV i Kunnskapsdepartementet, har det blitt bevilget 629 nye studentboliger til Stavanger og Sandnes. Dette er langt fra nok, men det er et stort fremskritt fra den borgerlige regjeringens nedprioritering av studentboliger.
I regjeringsplattformen Soria Moria II, er det programfestet å bygge 1000 studentboliger i året. Dette målet er mer enn oppfylt og regjeringen har ved to anledninger, og senest i inneværende år, gitt tilskudd til om lag 1 500 studentboliger. Til sammenligning ga Bondevik II-regjeringen tilskudd til 2 361 boliger i sin regjeringsperiode. Siden 2006 har regjeringen gitt tilskudd til 7800 studentboliger.

Ved studiestart står dessverre mange i kø for å få studentbolig. SV i regjering har arbeidet hardt for økt satsning på studentboliger, og vi har levd opp til vårt løfte: å bygge minst 1000 studentboliger hvert år!

SV vil nå minst doble dette, og vi vil bygge minimum 2000 studentboliger hvert år. Det vil i perioder være nødvendig å bygge flere enn dette. Studenter som er opptatt av å få flere studentboliger, også til Stavanger, bør gi sin stemme til SV!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s