Behold sexkjøpsloven – styrk kampen mot menneskehandel!

Det var en viktig seier da vi innførte sexkjøpsloven, men det vil være et absurd signal å sende dersom man nå gjør sexkjøp lovlig! Slik kan vi ikke ha det. Saken var oppe på SVs fylkesårsmøte i går og dette ble enstemmig vedtatt:

Høyre- og FrP-regjeringen vil evaluere sexkjøpsloven, og flere av de borgerlige politikerne tar til orde for å fjerne loven. Dette mener Rogaland SV er feil vei å gå!

Sexkjøpsloven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009. Dermed endret man straffeforfølgelsen fra at den prostituerte ble straffet, til at kunden blir det. Samtidig som det i Norge diskuteres å fjerne sexkjøpsloven, går den blåblå regjeringens gode venner i EU inn for å kriminalisere sexkjøp. Skal vi nå bli ett av få land i Europa hvor sexkjøp er lov?

Det er viktig at politiet intensiverer kampen mot bakmennene. Mange av dem som driver med prostitusjon er utsatt for menneskehandel, og brakt til Norge av menneskehandlere. Dette kan vi ikke akseptere – og det vil være et stort tilbakeskritt dersom regjeringen nå vil minske innsatsen mot trafficking.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s