Tale mot Israels invasjon og bombing av Gaza

Hallo Stavanger!

 

Over 900 palestinere er døde. 37 isralere er døde. Etthvert tapt menneskeliv er umåtelig trist. Det vi er vitne nå til er en ufattelig tragedie. Og størrelsesforskjellen viser helt tydelig at den ene siden er overlegen på alle mulige måter. Israel myrder folket på Gaza.

 

«The main argument presented by Israel’s critics can be summarised in a single sentence: Not enough of your children are dying.»

 

Dette skrev Yair Lapid, som er finansminister i Israel.

 

Jeg snakker med ganske mange som er kritiske til Israels handlinger. Og jeg har aldri hørt noen si at for få israelske barn blir drept. Men alle jeg prater med er enige om at alt for mange palestinske barn drepes.

 

Hvordan kan verden godta at Israel dreper uskyldige barn, kvinner og menn?

Hvordan kan verden godta at forsvarløse mennesker blir slaktet ned?

Hvordan kan verden tilsynelatende godta at Israel bomber FN-skoler?

 

Israel gir fullstendig blanke i alle internasjonale spilleregler. De gjør akkurat som de vil – og ingen gjør noe for å stoppe dem. Hvor skal det ende? Og vi som har demonstrert mange ganger før spør oss: når begynner de på ny? Med samme argumentasjon og samme resultat: hundrevis av døde, sivile palestinere.

 

Det er Israel som må bære ansvaret for krigen. Det er Israels terrorbomber som dreper barn. Ingen er feigere enn de som er villige til å drepe barn.

 

I 2009 besøkte ambassaderåd Aviad Ivri fra den israelske ambassaden Stavanger. Jeg stilte spørsmål om hvordan bombing av palestinske barn kunne forsvares. Han svarte et svar som får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg: «Vi vet jo ikke hvilke barn som vokser opp til å bli terrorister».

 

Med en slik holdning fra Israel kan det aldri bli varig fred. Vi kan ikke lære opp generasjon etter generasjon til å hate hverandre. Verden trenger kjærlighet fremfor krig, verden trenger håp fremfor hat.

 

Hvis den blåblå regjeringen mener at handlingene er uakseptable bør de oppfylle følgende krav:

 

  • Komme med en kraftig fordømmelse av bakkeinvasjonen
  • Innføre en umiddelbar handelsboikott mot Israel
  • Kreve stans i alle krigshandlinger i området
  • Regjeringen må også umiddelbart sette i gang et arbeid for å yte medisinsk hjelp til krigsofrene i Gaza

 

Våre krav til Israel er klare: Stopp terrorbombene mot det palestinske folk. Riv apartheidmuren og bosettingene på okkupert jord. Gi det palestinske og det israelske folk frihet og fred for fremtiden.

 

Gode venner; stå på, takk for meg og fritt Palestina!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s