Få Kamuran Kaplan hjem!

Hallo Stavanger!

Tusen takk til alle som møter opp, tusen takk for at denne markeringen arrangeres og tusen takk for at jeg får si noen ord på vegne av SV.

Jeg husker da vi sto her 18. juanuar i 2011. Da var Kamuran her – og sammen demonstrerte vi mot det som skjedde, nemlig at han ble sendt ut av Norge.

Til Rogalands Avis sa Kamuran Kaplan følgende den gangen:

«Jeg har tro på demokratiet i Norge. Det var derfor jeg kom hit. Jeg har tro på at demokratiet vil seire til slutt.»

Vi som står her i dag vet at Kaplan har jobbet og skattet til Norge og bidratt til fellesskapet. Han arbeidet i 10 år, med eget skattekort. Nå får han altså ikke komme hjem. Ettersom Norges utvisning ble erklært feil av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og Utlendingsnemda har opphevet utvisningsvedtaket burde vi se bort fra andre omstendigheter. Det blir unødvendig byråkratisk og rigid dersom ikke Norge tar konsekvensen av sin egen dårlige behandling av Kaplan!

Noen sier det ikke er riktig å kjempe for enkeltsakene. Men alle sakene vi har sett de siste årene hvor Utlendningsnemda utviser dårlig skjønn er enkeltsaker. Og alle enkeltsakene består av enkeltmennesker. Mennesker, som deg og meg, som har gjort Norge til sitt hjem.

Jeg registrerer at justisminister Anders Anundsen fra FrP har svart at «statsråden ikke kan gripe inn i eller påvirke utfallet av enkeltsaker som ikke gjelder grunnleggende nasjonale interesser eller utenrikspolitiske hensyn». Justisministeren i Norge kan vel virkelig ikke være så maktesløs at han ikke kan gripe inn når norske vedtak erklæres feil av menneskerettighetsdomstolen?

Det er uakseptabelt at norske myndigheter ikke gjør noe for å rette opp i det de selv har rotet til. Stavanger taler med en samlet stemme her i kveld: Vi vil ha Kamuran Kaplan hjem til byen vår!

Jeg har også tro på demokratiet i Norge, Kamuran Kaplan. Og jeg har tro på at demokratiet vil seire til slutt.

Takk for meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s