Gode, grønne og gratis reiser

SVs mål er at det skal være lett og behagelig å reise miljøvennlig!

Gjennom mange år har høyresiden i fylket styrt kollektivtilbudet. De øker bussprisene hvert eneste år, samtidig som rutetilbudet blir dårligere. Hvis målet er at flere skal reise kollektivt er dette stikk motsatt retning av all sunn fornuft. Det skal lønne seg å reise miljøvennlig.

SV vil tilrettelegge enda bedre for gode og ikke minst trygge sykkelveier. Sykkelen er et av mine primære transportmidler og jeg er ukentlig i trafikkfarlige situasjoner, fordi syklisters sikkerhet ikke er høyt nok prioritert. Det må bli tryggere å reise med sykkel.

Flere bør sykle og gå, og heller la bilen stå. Mange bruker bilen til korte ærend i nærmiljøet, hvor man kunne brukt beina for å komme seg frem. Innimellom er luftkvaliteten i byen vår veldig dårlig. Rein luft er viktig både for helsa til folk og klimaet i byen.

I mange år har Rogaland SV jobbet for et gratis kollektivtilbud. Jeg er glad for å registrere at også Stavanger Arbeiderparti nå ønsker det samme som oss. Det er godt vi kan inspirere hverandre med gode ideer til det beste for folk. Men det viktigste for kollektivtrafikken er at kvaliteten bedres!

SV ønsker en storsatsning på de som tenker på klimaet når de reiser. Alt for lenge har Høyre, FrP og KrF kuttet i kollektivtilbudet. Fylket fortjener folkevalgte som setter sykkel, buss, båt, bybane og tog først!

Eirik Faret Sakariassen,

Ordførerkandidat Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s