Stopp utbyttefesten ved private skoler

(Foto: Fra Stavanger Aftenblads forside lørdag 6. desember)

Aftenbladets avsløringer av hvor mye eierne av Akademiet kan ta ut til seg selv underbygger nettopp det SV har sagt lenge: når skoler privatiseres er det pengene og ikke kunnskapen som settes først.

Akademiet-grunnlegger Helge Teige har uttalt til VG i 2012 at han «driver skole av idealistiske grunner.» Det er liten tvil om at dette er noe av den dyreste idealismen som er til salgs her i landet. Sammen med to andre eiere tjente skoleeieren 40 millioner kroner i 2012 og 2013. Dette er penger betalt delvis av foreldrene (15%) og av oss skattebetalere (85%). Jeg går ikke med på å betale skatt for at private skoleeiere skal tjene penger!

Grunnen til at de fleste av oss mer enn aksepterer å betale skatt er at vi vet det betyr at vi får velferd igjen. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg betaler skatt med glede – men den gleden ødelegges av at mine og dine skattepenger går rett i lommeboka til private aktører.

Her må statsråd Torbjørn Røe Isaksen gripe inn umiddelbart! Det er fullstendig uakseptabelt at dette har fått pågå så lenge. Det blir tydeligere og tydeligere at flere aktører tar ut skjult utbytte og det må staten stoppe!

Eirik Faret Sakariassen,

utdanningspolitisk kontaktperson Rogaland SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s