Personlig frihet opp i røyk?

Stavanger SV støtter ikke et forbud mot bruk av sigaretter, snus eller e-sigaretter i arbeidstiden. Så lenge aktiviteten ikke går ut over arbeidsoppgavene må det være grenser for hva vi politikere begrenser. SV har ønsket å begrense røyking og det gjør vi fortsatt. Men folk må selv kunne bestemme dette – så lenge ikke andre plages av det eller at det går ut over arbeidsoppgavene.

Samtidig som Høyre/FrP-regjeringen skal pakke sigaretter og snus inn i grønne bokser trenger ikke Stavanger kommune kaste seg på overformynderbølgen.

En kommentar om “Personlig frihet opp i røyk?

 1. Vi er glade for å se at SV ikke støtter noe forbud mot elektroniske sigaretter. Vi er et norsk selskap som produserer og selger elektroniske sigaretter. Innholdet i sigarettene lager vi i Norge for å kunne garantere for innholdet, men vi må tilsette nikotin i utlandet på grunn av lovverket. De nikotinholdige produktene må også selges fra utlandet.
  Det koster mye penger å benytte denne løsningen, og vi kunne ha valgt en enklere og billigere løsning – nemlig importere varer hvor vi ikke kjenner kvaliteten – annet enn at vi vet den varierer.

  Vi har henvendt oss til flere myndigheter med forespørsel om godkjenning eller sertifisering – uten noe resultat.

  Videre er det nå forbudt å reklamere for elektroniske sigaretter via Google AdWords, dette har også rammet bransjen hardt. Et slag som videreføres i EUs tobakksdirektiv omkring markedsføring. Les tobakksdirektivet artikkel 20 på norsk her http://www.helsesigaretten.co.uk/blog/2015/03/03/eus-tobakksdirektiv-201440eu-artikkel-20/

  Om Fremskrittspartiet i denne sammenhengen står det litt om her http://lokalstarten.no/artikler/default.asp?art_id=714

  Litt om forskning omkring elektroniske sigaretter finner du her http://www.helsesigaretten.co.uk/blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s