Uriktig fra Venstre

I et intervju med Stavanger Venstres 2. kandidat Annamaria Gutierrez påstår hun at: «I 2007 tok den rødgrønne regjeringen bort retten til norskopplæring for EØS-borgere. For den største innvandrergruppen her til lands er det altså null tiltak for å fremme integrering!»

Hennes påstand er imidlertid helt uriktig, og vi antar det er uttalt som en feil og ikke som en bevisst villedning av velgerne. For i statsbudjsettet for 2004, fremmet av Bondevik II-regjeringen, som Venstre jo satt i, ble det foreslått følgende:

«For 2004 foreslår Regjeringen å fjerne tilskuddet til norskopplæring for personer som har fått en tillatelse på grunnlag av et arbeidsforhold etter 1. januar 2003 og deres familie, samt for personer med EØS-tillatelse og nordiske borgere» (Kilde: Finansdepartementet)

Gutierrez må altså rette sitt sinne og engasjement mot eget parti, fremfor å gjøre det Venstre har for vane å gjøre: nemlig skylde det meste på den rødgrønne regjeringen. Vi kan heller ikke se at Venstre har fått gjennomslag for å gjøre noe med dette i forhandlinger med sine samarbeidspartnere i Høyre/FrP-regjeringen.

Vi sier som SVs Heikki Holmås uttalte i 2003: Vi syns det er «helt uforståelig at Regjeringen går inn for å fjerne retten til gratis norskopplæring fra EØS-området fra 2004.»

Ida-May Lea Hagen, Sola SV

Eirik Faret Sakariassen, Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s