Mindre bompenger med SV

Køene øker, forurensende utslipp øker, bompengene øker og irritasjonen øker. Hvis vi skal snu denne utviklingen må SVs oppslutning øke!

Bompenger, rushtidsavgift eller landeveisrøveri. Det er ikke bare kjært barn som har mange navn. Mange lar seg provosere av økte bompenger og flere bomstasjoner. Det skjønner SV og jeg godt. Derfor ønsker vi så lite bompenger som mulig!

Vi har stemt for prosjekter som har bompenger som en del av pakken, men veldig ofte har vi stemt i mot. Hvis man mener bompenger er landeveisrøveri må vel nesten FrPs samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen være landets største landeveisrøver? Store og dyre veiprosjekter som Ryfast og Rogfast skal ta inn hundretalls millioner i bompenger. Det er penger som du og andre som kjører på veiene forventes å betale, slik at veiprosjektene finansieres. SV har gått mot disse prosjektene, og dermed ville det altså blitt mindre bompenger om vi fikk flertall for vår politikk.

For hva er alternativet til bompenger? Om man ønsker å bygge nye, enorme veiprosjekter trengs det bompengefinansiering. Fra 2017 skal det koste mer å kjøre i rushtiden, som er for å redusere køene på veiene og utslippene fra bilene. Det er viktig for næringslivet at køene blir mindre, så det blir lettere og man taper mindre inntekter på å transportere varer rundt i regionen.

SV ønsker jo å satse på mer utbygging av kollektivtransport, som tog, bybane og buss. Får vi til det vil flere kunne benytte seg av dette fremfor bil – selv om enkelte fortsatt vil bruke bil. Men om flere velger å reise kollektivt fordi det er mest effektivt og behagelig vil det jo bli mindre køer og bedre plass på veiene. Så kan Solvik-Olsen kjøre regjeringsbil med god plass på veiene. Uten bompenger.

Eirik Faret Sakariassen,

SVs ordførerkandidat i Stavanger

2 kommentarer om “Mindre bompenger med SV

  1. som du vet er jeg veldig uenig i deg – SV kan stemme så mye de vil mot små prosjekt, men fakta er at dere er FOR bomringen rundt byen fra 2017. Dere har ikke – heller – bedt om konsekvensutredning for byens fattige, for Hundvågbeboerne, og dere har heller ikke bedt om bomring rundt Madla (en av byens rikeste bydeler). Men verst er det å vite at pengene ikke skal gå til det du beskriver som nye, enorme veiprosjekt. Det er meningen bomringen skal få folk til å velge buss istedenfor bil, fordi det ikke er plass til flere biler på veien inn mot sentrum. Det er ikke plass til nye, enorme veiprosjekt mot sentrum. Så i denne pakken betaler vi ikke for det vi får. Jeg skal GJERNE betale for å bruke Ryfast – jeg forstår godt at vi må betale ned prosjekt. Det gjorde vi med bybrua (ja, vi har allerede betalt ned forbindelse til Hundvåg en gang!), det gjorde vi med Rennfast. Funket som bare det. Da visste vi hva vi har bidratt til. Nå er det bare femten måneder til det skal iverksettes store kostnader for småbarnsfamilier (som ALLE parti ikke kan skryte nok av at dere støtter) som bruker bil rundt sentrum. Hvor blir bussrutene av? Hvorfor har dere ikke satt i gang et formidabelt godt tilbud på buss slik at det er innarbeidet når bomringen kommer? Det kan jo være det var nok? Nå når vi er inne i inngangstider så snakker vi om folk som har mistet jobben, som skal på intervju, som skal ta jobb der de kan få det. Dere slår til når vi er mer sårbare enn vi har vært på mange år. Det eneste rettferdig hadde vært å legge det på bensinprisen, og jeg forstår ikke motviljen. Det ville ramme alle likt. En krone pr liter. Så får folk kjøre så mye de har råd til. Nå er det så mange arbeidsledige at det ikke lenger er kø på verken motorveien eller Solasplitten, inn mot sentrum eller til Hundvåg. Dere har en fordel av dette: dere har bedre tid. Bruk tiden, sjekk alternativ. Tenk nytt. Sett opp gode bussruter, mulig dette ordner seg. Men jeg tror ikke du skal bruke at SV er imot bompenger som valgargument. Det virker bare useriøst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s