Åpenhet i Stavanger Rådhus

 

Interpellasjon fremmet i Stavanger formannskap 19. november 2015 og fikk positiv tilslutning. Rådmannen skal nå utrede saken.

Tittel: Åpenhet i Stavanger Rådhus

Eirik Faret Sakariassen (SV)

En viktig forutsetning for et levende lokaldemokrati er åpenhet mellom folkevalgte og borgerne. Pressen er en vesentlig del av den demokratiformidlingen som foregår, og er viktige for å vedlikeholde et folkelig demokrati. Det er viktig at offentligheten får godt innsyn i de politiske prosessene som daglig finner sted i byens rådhus.

Oslo kommunes forretningsutvalg, etter initiativ fra den nyvalgte ordføreren Marianne Borgen, diskuterte nylig muligheten for å etablere en presseakkrediteringsordning på Rådhuset. Det er vedtatt at en slik løsning skal utredes. Det vil bety at man gir pressen tilgang til Rådhuset, også utenom de offentlige møtene.

Stortinget har lenge hatt sin egen presselosje, hvor media gjennom akkreditert tilgang har hatt fysisk adgang til Stortinget og politisk og administrativt ansatte.

Det vil også være bra for byen med mer politisk debatt og åpenhet rundt politiske vedtak. Også folkevalgte vil tjene på økt interesse for de sakene og ideene vi arbeider for.

Forslag til vedtak:

Det utredes hvordan det kan etableres en akkrediteringsordning for lokale medier, og hvor mange akkrediteringer det er naturlig å gi til de enkelte lokale mediene. Utredningen tar sikte på å gi journalistene fysisk tilgang til Rådhuset, og evn. et felles presserom. Det anbefales å ta kontakt med Oslo kommune for innspill fra deres utredning. Saken fremlegges for behandling ila. våren 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s