Sakki på søndag: Tillitsreform, kongebesøk, Wang og Finland

Gode leser!

Sommerferien nærmer seg, men politikken ruller videre. Uken startet i Oslo og sluttet i Finland – og innimellom det har vi debattert privatskole og kongebesøk!

Tillitsreform

Mandag samlet SVs gruppeledere i de store byene (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Kristiansand) seg på Oslo rådhus for en fellesdag viet til vårt arbeid med tillitsreform. SV gikk til valg på å gjennomføre en tillitsreform innenfor eldreomsorgen mange steder i Norge, blant annet i Stavanger. Kort oppsummert betyr det: mindre byråkrati, rapportering og tidsstyring, mer faglig frihet til de ansatte. I Oslo har byrådet igangsatt arbeidet med å innføre tillitsreform i fire bydeler, slik at vi finner ut hvordan dette best gjøres. Vi baserer arbeidet på reformarbeid vårt danske søsterparti sto i spissen for i København. Det var en nyttig samling, hvor også SVs ordfører i Oslo, Marianne Borgen, og byråd for eldre, Inga Marte Thorkildsen, deltok. Vi fikk god inspirasjon og utvekslet ideer mellom de største SV-bystyregruppene.

Kongebesøk

I 25 år har landets konge og dronning vært regenter i Norge. Det skal de markere ved å reise landet rundt, blant annet i Stavanger. Det syns jeg selvsagt er veldig hyggelig. Det som er mindre hyggelig er at dette vil koste bykassen 1 millioner kroner… Dette vil gå til to arrangementer: en fest i Ledaalsparken for inviterte gjester og en åpen folkefest i Bjergsted.

Det er mange som er veldig glad i kongefamilien vår og som gleder seg til å feire dem. Det har jeg stor respekt for. Men det blir med bismak når regningen sendes til Stavanger kommune, som har gjort store kutt i våre budsjetter og som sliter med økende arbeidsledighet og synkende skatteinngang. Staten burde finansiert dette sjøl!

Wang Ung privatskole

I formannskapsmøtet torsdag skulle vi egentlig behandle en søknad om å etablere en privat ungdomsskole i Stavanger, Wang Ung. SV er selvsagt i mot privatskoler på prinsippielt grunnlag, også i dette tilfellet. Men vi kom aldri til skikkelig behandling, fordi Venstre forsøkte politisk taktikkeri for å slippe å mene noe i saken. De foreslo å utsette saken, som i realiteten ville betydd at Stavanger kommune ikke uttalte seg om skolen. Det ble en heftig debatt i formannskapet, som du blant annet kan lese om her. Heldigvis fikk kommunen utsatt høringsfristen og da kan vi behandle saken skikkelig – uten vingling og taktisk tullball.

Finland

Uken sluttet i Finland, hvor Akhtar Chaudry, Ingeborg Moe og jeg gjestet landsmøtet til vårt finske søsterparti Vasemmisto, i Oulu. Det er alltid spennende å reise ut for å lære hvordan andre partier jobber. Det var i tillegg mange internasjonale gjester; fra Sverige, Danmark, Belgia, Irland, Tyrkia, Hellas, Spania og oss tre fra Norge. Partiet valgte ny ledelse, med to veldig unge kvinner som leder og nestleder. De fremstår som et veldig samlet parti når det gjelder politikk, og de store debattene på landsmøtet handlet om organisasjon. Sånn er det vel ofte når man er enig om politisk retning.

I morgen er det vårens siste bystyremøte, med flere store saker: innspill til Nasjonal transportplan (NTP), skjenkeregler, opprettelse av bolig- og utviklingsselskaper og mye annet. Sola skinner og energien er på topp!

Ha en fortsatt fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s