Sakki på søndag: skjenkeregler, bussvei og nytt SV-program

Gode leser!

Etter en lang, travel og spennende vår er det på tide med en pust i bakken. Dette blir siste Sakki på søndag før sommerferien

Skjenkeregler

Hvert fjerde år skal bystyret lage regler for skjenketider og -regler i Stavanger. Det er et omfattende og langt arbeid som vi har hatt mange møter og befaringer om. Det har vært en arbeidsgruppe ledet av varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) som har hatt 12 møter, og runder på byen med politiet, skjenkekontrollen og møter med bransjen. Det er viktig å finne en god balanse mellom å redusere helseskader og vold i sentrum og ha et kjekt uteliv som gir bransjen forutsigbarhet.

Det er alltid slik at ikke alle kan bli helt fornøyde. Det er inngått kompromisser som sikkert ikke er 100 % optimale, men som gir retningen vi ønsker. Målet er en kjekk og trygg by for alle. Der er også godt samarbeid med politiet, utebransjen og kommunen viktig.

Bussvei

Onsdag inviterte Norges Blindeforbund til test av bussveien i Hillevåg. De mener den er farlig for svaksynte og blinde. Det har de sannelig rett i. Det er ikke på plass lys- og lydregulering, det mangler zebrastriper i selve bussveien og busser og biler suser forbi og stopper når det passer dem. Gikk selv med «svaksynt-briller» og hvit stokk, men bilene tok ikke særlig hensyn til det. Flere kjørte på, selv om jeg var på vei ut i veien. Her må det gjøres noe. Derfor tok jeg umiddelbart kontakt med ordfører Christine Sagen Helgø (H) og ba henne ta saken opp med Statens Vegvesen. Det har hun bekreftet at hun vil gjøre, og jeg håper det gir fortgang på saken!

Nytt SV-program

Helgen ble avsluttet i Oslo, med vårens siste møte i SVs arbeidsprogramkomité. Vi har nå greid å lande et førsteutkast, som vil bli presentert førstkommende tirsdag. Da kan alle som vil, av partimedlemmer, sivilsamfunn og andre, gi sine innspill til hva SV bør gå til valg på. Det har vært veldig spennende og kjekt å få være med på arbeidet, som harr vært ledet av SV-nestleder Snorre Valen.

Lørdag kveld var det sommerfest med Stavanger SV, hjemme hos familien Goonewardene. Det var stor stemning, masse god musikk og mye latter. Kjekk avslutning på arbeidsvåren. I tillegg fikk vi høre Pauls singalesiske versjon av Tore Tang: Sara Goiya! Her kan du høre og se den!

Ha en god sommer og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s