Sakki på søndag: Budsjettarbeid, Nytorget og Klassekampen

Gode leser!

Livet er en reise, sies det. Vel, vel. Uansett så er mitt liv for tiden å reise en god del. Har vært to ganger på østlandet bare denne uka, for å jobbe for SV. Da er det godt sangen Vestlandet vant MGP jr. Vi er jo heldige som bor på Vestlandet!

Budsjettarbeid

Både på fylket og i kommunen er vi i gang med budsjettarbeidet. Denne uka hadde SVs fylkestingsgruppe budsjettseminar for å klargjøre oss til forhandlinger med Ap, KrF, V, Sp og MdG som vi har budsjettsamarbeid med. Og i Stavanger har budsjettdebatten gått livlig for seg, for eksempel på KåKå torsdag kveld hvor jeg debatterte mot Høyres John Peter Hernes og Aps Kari Nessa Nordtun. Debatten kan den spesielt interesserte se her!

Nytorget11949356_1028093077224086_489393895562932955_n

Torsdag kveld var det også behandling av plassering av nytt tinghus i Stavanger. Kommunalstyret for byutvikling (KBU) skulle behandle saken først, som endelig går til formannskapet. I utgangspunktet sitter SV ikke i KBU, men vi har MdGs 2. vara. Tilfeldighetene ville det slik at SVs representant, Paal Kloster (bildet), fikk møte. Han gjorde en formidabel innsats – men foreløpig har vi ikke flertall mot å plassere nytt tinghus på Nytorget. Det var en av SVs hovedsaker under valgkampen, og den gir vi oss ikke på! Vårt alternativ er foreløpig Bekhuskaien, som ikke vil skape like store problemer som plassering på Nytorget vil.

Klassekampen

I helga hadde vi første samling i Klassekampen-akademiet. Det ble jeg valgt ut til å delta på tidligere i høst, og det er veldig spennende. Vi får opplæring av noen av Norges beste skribenter og forfattere, som Vigdis Hjorth, Åsne Seierstad, Harald Eia og flere andre. Det har vært en veldig inspirerende helg, og det blir veldig gøy å fortsette det arbeidet gjennom 2016 og 2017.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s