Sakki på søndag: Trump, Aftenbladet og budsjettarbeid

Gode leser!

Shit – for en uke! De fleste av oss hadde neppe trodd at vi skulle omtale Trump som president elect onsdag morgen…

Trump

Jeg arrangerte valgvake på SV-huset, og vi var en god gjeng samlet for å følge valgkampens sluttspurt. Før første valgdagsmålingene kom var jeg veldig trygg på at Clinton kom til å dra seieren i land, men som så mange andre tok jeg feil. Omtrent i tretiden skjønte jeg at dette ikke så ut til å gå i hennes retning, da Florida svingte frem og tilbake. I sjutida gikk jeg til sengs, ganske trygg på at Trump ville bli USAs 45. president.

I etterkant har jeg reagert på måten en del har omtalt Trumps velgere på. Som dumme, rasister eller dumme rasister. Det er en måte å snakke om folk på som jeg ikke har mye til overs for. Og det er en stor del av grunnen til at en del velger seg høyrepopulistiske kandidater: andre har skjøvet dem fra seg gjennom å latterliggjøre dem. Sånn kan ikke venstresida og liberale mennesker holde på. Vi må snakke med dem, forstå deres bekymringer og forklare hva vi selv mener – ikke kalle dem mindre intelligente.

Du kan se mer om reaksjonene etter USA-valget her, da Kåkå arrangerte debatt med blant annet Hans Olav Lahlum og meg i panelet.

Aftenbladet

Fredag hadde jeg en hel dag hos Aftenbladet, for å lære mer om gangen i redaksjonens dag. Fikk vært med på både redaksjonsmøter, ledermøter og se hvordan avisa drives på innsida. Det er både nyttig og interessant for meg, som jo har en god del med pressen å gjøre. Det var jo egentlig journalist jeg hadde ønsker om å bli da jeg var yngre, men det ble aldri noe jeg satset på.

Det var også viktig for meg for å lære mer om mediebransjens økonomi. SV vil ha en mediepolitikk som fortsatt sørger for et godt mediemangfold i Norge, med sterke lokal- og regionalaviser, samt nasjonale aviser som Klassekampen, Nationen, Dagens Næringsliv og andre nisjeaviser. Det fikk jeg en god innføring i av sjefredaktør Lars Helle.

Budsjettarbeid

Lørdag og søndag var en god gjeng fra SVs bystyregruppe i Stavanger samlet for å arbeid med vårt alternative kommunebudsjett. Vi legger alltid frem våre egne budsjetter, som viser hvordan kommunen ville vært om SV hadde styrt. En del av tiltakene vil være godt gjenkjennelige SV-tiltak, forhåpentligvis ispedd noen nye gode idéer og offensive løsninger. I løpet av noen få uker skal vårt alternativ være ferdig.

Vi har gjort det til en tradisjon å samle oss på Heidi Leites hytte på Sirevåg, med rekemåltid lørdag kveld etter noen timers budsjettarbeid. Mye godt arbeid er gjort og mange gode samtaler har vi hatt gjennom de timene vi var samlet.

I morgen kveld er det bystyremøte, med flere viktige saker vi skal prøve å få inn viktige gjennomslag i.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s