Sakki på søndag: Formannskapsmøte, Trondheim og årsmøte i Stavanger SV

God søndag!

Det har vært en spennende og travel uke, med litt av hvert på programmet. Morsomt å ha besøk av elevrådet på Byfjord skole på Rådhuset, for omvisning og møte med ordføreren. Fikk testa sjakkbrettet på kontoret mot en av elevene i en lynsjakkrunde. Alltid gøy med besøk av innbyggere på Rådhuset. Alle som vil komme på besøk, er velkomne! Her kan du se flere bilder fra Byfjord skoles besøk, som jeg har lånt bloggbildet fra.

Formannskapsmøte

Torsdag var det formannskapsmøte i Stavanger, og vi behandlet flere store saker. SVs forslag om at sammenslåingen av Stavanger, Rennesøy og Finnøy skal skje 1.1.2020, fremfor 1.1.2019, fikk bredt flertall. Det vil være klokt å vente til etter valget i 2019, fremfor at alle tre kommunestyrer skal samlet styre én kommune.

Nok en gang vil det politiske flertallet konkurranseutsette Boganes sykehjem. Riktignok skal ikke pris være avgjørende i denne omgang, men vi vet at private aktører finner metoder for å ta utbytte på velferden vår. Velferdsprofittører får ture frem som de vil, og høyresiden som ellers er veldig bekymret for hvordan skattepengene brukes er helt ukritiske når skattepenger går til profitt. SV, Ap og MdG stemte mot konkurranseutsettingen.

Trondheim

Fredag dro jeg opp og ned på dagen til Trondheim, hvor SV-laget i trønderbyen inviterte til forseminar i forkant av den sagnomsuste Trondheimskonferansen. Gjennom dagen var det gode diskusjoner og innledninger om anbudspolitikk, byutvikling, industri, miljø og 6-timers arbeidsdag. I den sistnevnte bolken var jeg med i panelet, sammen med forfatter Linn Stalsberg, Snorre Valen og Daniel Charles Hextall.

Hvordan skal vi få til å realisere en kortere arbeidsdag? De stedene hvor 6-timersdagen er testet er resultatene overraskende gode: effektiviteten går opp, sykefraværet går ned, folk står lenger i jobb og trivselen øker. Det er nok av gode grunner til å gå for en ny arbeidstidsreform. Det handler om arbeidsdeling, det vil si at det blir flere arbeidsplasser og man deler på arbeidet. Folk får mer fri, og tid til det som kanskje er viktigst i livet, som familie, egne interesser, venner og rett og slett å leve livet.

Høyresiden som tradisjonelt påstår å være for mer frihet til enkeltmennesket må svare på ett enkelt spørsmål:

Når er du mest fri? Når du har fri eller når du ikke har fri?

Årsmøte i Stavanger SV

Lørdag, på min bursdag (!), var mitt lokallag samlet til årsmøte. Her fikk vi en god innledning om miljø og klima fra stortingsrepresentant Kirsti Bergstø og en spennende politisk debatt fra medlemmene i etterkant. Vi la planer for det kommende året, og hvordan lokallaget skal fortsette sin vekst og gode trend. I tillegg ble det valgt et nytt styre, som ser slik ut:

Leder: Turid Tafjord

Organisatorisk nestleder: Fredrik Sele

Politisk nestleder: Elisabeth Aaserød

Kasserer: Egil Songe-Møller

Styremedlem: Akosua Awuku

Styremedlem: Karoline Runestad

Styremedlem: Eirik Faret Sakariassen

  1. vara: Møyfrid Oftedal Vea
  2. vara: Helge Toftøy Andersen

På kvelden ble det arrangert årsmøtefest på SV-huset, med god mat og drikke, underholdning og morsomme samtaler. En kjekk måte å feire bursdagskvelden min på!

I tillegg til dette var jeg torsdag i en debatt hos Norsk Trevare, med formueskatten som tema. Motdebattantene var Michael Tetzchner (H), Olaug Bollestad (KrF) og Siv-Len Strandskog (Ap), samt NHH-professor Jarle Møen. Det er viktig å forsvare formueskattens berettigede plass og motsi ufaglige påstander om at formueskatten gjør det vanskeligere for bedriftene.

SV har vært med på å senke selskapsskatten til 22 % og styrket startavskrivingene på maskiner og utstyr med 1,8 mrd. sammenlignet med regjeringen, som faktisk gjør bedriftene rustet til nye investeringer. Formueskatten påvirker enkeltpersoner, ikke bedrifter. Høyresiden gjentar argumenter som fagfolkene ikke støtter. Ei heller i denne debatten. Det ble liten applaus for mitt budskap, men det gjør ikke argumentene mindre riktige.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s