Sakki på søndag: kommunal vikarpool, ny skole på Storhaug og salg av Norges Bank-bygget

God søndag, alle sammen!

En kald Stavanger-uke er forbi, med nye vedtak og saker som bystyregruppa har jobba med. Her er noen:

Kommunal vikarpool

Innenfor barnehagesektoren har det blitt vurdert hvordan vi skal håndtere det stadig store behovet for vikarer, ettersom ansatte blir syke. I dag løses detteved innleie gjennom vikarbyråer, og vi bruker om lag 19 millioner kroner årlig på dette. Det vil alltid være behov for vikarer som kan steppe inn ved sykefravær. Men ordningen med vikarbyrå er ikke til fordel for de ansatte: de får jo bare betalt de timene de arbeider og blir sånn sett løsarbeidere uten skikkelige vilkår.

Noen kan sikkert ønske det, ved siden av studiet, og ringevikarer kan jo alle som vil bli. En kommunal vikarpool, med fast ansatte vikarer, ville gitt stabile arbeids-, lønns- og pensjonsvilkår for de som passer ungene dine når barnehageansatte blir syke.

Derfor foreslo SV følgende (som fikk én stemme):

Rådmannen bes om å fremlegge en sak om hvordan man kan etablere egen vikartjeneste innenfor barnehagesektoren, med mål om etablering av dette.

Sekundært støttet vi et Ap-forslag om et prøveprosjekt med faste vikarer i en stor og to mindre barnehager, men alt ble nedstemt og flertallet beholder dagens ordning med innleie av vikarer gjennom byrå.

Ny skole på Storhaug

Omsider nærmer vi oss en slutt på tomtespørsmålet knytta til ny skole på Storhaug. I morgen vil Stavanger bystyre sluttbehandle et tomtevalg, som sikrer skole på tomten rundt det Lervig sykehjem bygges.

Det er et stort behov for ny skole og også en ny barnehage på Storhaug, og vi gleder oss til å komme i gang. Rema 1000 har en avtale om å etablere butikk også på samme tomt, men SV ønsker hele tomten til offentlige formål og foreslo derfor følgende i formannskapet:

Rådmannen igangsetter forhandlinger med Reitan Tveteraas AS for å kjøpe selskapet ut av tomten og dermed ikke ha fremtidig butikk på denne tomten. Evn. kan det vurderes å forhandle om butikk på andre områder i nærheten.

Som ble nedstemt…

Salg av Norges Bank-bygget

Det er også en omstridt sak å selge Norges Bank-bygget (Domkirkeplassen 3). Bygget har vært kulturbank, med mange festival- og turistfunksjoner. SV skulle ønske det kunne blitt brukt mer av UiS og studentene enn det som har skjedd.

Nå er det en gang flertall for å selge det, men vi har ment pristilbudet er for lavt (80 mill kr). Selv om bygget har noen utfordringer er det en perle midt i sentrum. Derfor foreslo SV, sammen med MDG og FNB, følgende:

Salget avvises

Det fikk tre stemmer. Sekundært fremma SV og MDG dette forslaget:

Arealene i U1, 1. etasje og mesaninen benyttes til publikumsaktiviteteter og utleie til kulturarrangementer, festivaler, Domkirkens servicesenter, møter og andre aktiviteter.

Som fikk to stemmer. I morgen behandler bystyret saken.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s