Som bestilt

Husker du den gangen Høyre fikk gjennomført en spørreundersøkelse om skatt, og 63 prosent svarte ja på spørsmålet «vil du ha lavere skatt»? Husker du hvor irritert du ble, over at svaret lå i spørsmålet ? At du mente at det manglet noe om at premisset for skattekutt er offentlige velferdskutt? At spørsmålet burde ha vært «Vil du ha lavere skatt, eller beholde gode offentlig velferdstjenester?»

Neida. Høyre gjennomførte aldri noen slik undersøkelse.

Men LO har nettopp spurt 500 av sine medlemmer følgende spørsmål: «Mener du Norge bør beholde EØS-avtalen eller si den opp?», uten å legge til «og bytte den ut med en handelsavtale». Det mangler noe helt sentralt ved spørsmålet.

Det finnes ikke ett seriøst politisk parti i Norge som mener at EØS-avtalen skal sies opp uten å byttes ut med en handelsavtale. Likevel stiller LO spørsmålet på en måte som gjør at man blir den som setter arbeidsplasser i fare ved å brått og ensidig kutte båndene til vårt viktigste marked, ved å svare «si opp avtalen».

Eirik Faret Sakariassen,

sentralstyremedlem (SV)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s