Sakki på søndag: God påske!

Godtfolk!

Etter en arbeidsuke med mye skolepolitikk, skolebesøk og formannskapsmøte skal jeg ha noen rolige påskedager neste uke. Men her er en oppdatering av hva jeg brukte uke 14 til!

Skolepolitikk

Mandag dro jeg til Hordaland, for å besøke Fjell SV som hadde invitert meg til å holde en innledning om framtidsskolen. Folk fra nabolokallagene Øygarden og Sund møtte, samt Utdanningsforbundet.

Det viktigste for SV er det vi har stilt som hovedkrav til en ny regjering:

Mer tid til hver elev er det viktigste for å skape en enda bedre skole. En nasjonal norm for lærertetthet i grunnskolen vil sikre flere lærere og mindre grupper for skolebarna. Vi vil innføre en nasjonal lærernorm på skolenivå, på maks 15 elever per lærer fra 1.-4. trinn og maks 20 elever per lærer fra 5.-10.trinn i ordinær undervisning.

Dette er utgangspunktet for å få gjort noe med skoledagen. Vi vil jo ha en litt lengre skoledag som sikrer mer kvalitet i skolen, men også gir en tidsmessig bedre fordeling. Skolelekser fremfor hjemmelekser, slik at alle får skikkelig oppfølging og familie får mindre tidspress når de samles om ettermiddagene og kveldene.

Jeg kan anbefale interesserte å lese Audun Lysbakkens og Tarjei Hellands bok om Framtidsskolen, utgitt på Manifest forlag. Den finner du her. Der står vår visjon for skolen godt forklart.

Skolebesøk

Jeg har begynt å besøke alle skolene i kommunen. Denne uken har jeg vært hos Eiganes og Kampen skole. Mitt mål er å få snakket med personalet og høre mer om hva de er opptatt av at vi folkevalgte gjør for skolen, samt å se på hvordan kvaliteten på skolebyggene er. 

Vi har jo en god del skoler i Stavanger som er eldre, og noen nyere. Eiganes skole er den aller nyeste, som sto klar høsten 2016. Det er jo naturlig nok et veldig flott og moderne skolebygg, hvor også den franske skolen i Stavanger er lokalisert.

På Kampen skole hadde jeg også med meg 1. kandidat Solfrid Lerbrekk. Det er den skolen jeg nok kjenner best til, fordi jeg også sitter i driftsstyret der som folkevalgt. Der var vi også rundt i noen klasserom og fulgte undervisningen.

Jeg har 35 skoler igjen på lista for å nå gjennom alle barne- og ungdomsskoler i Stavanger. I tillegg skal jeg innom Lenden skole- og ressurssenter og Johannes læringssenter.

Formannskapsmøte

Torsdag ettermiddag var det formannskapsmøte, men med et relativt kort sakskart. De fleste saker endte med breie flertall, og det var få kontroversielle saker. 

Ønsker dere alle en riktig god, fredelig påske, enten du skal jobbe eller du skal ha ferie!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s