Har Stavanger plass til alle i vår effektivitet?

Spørsmål i formannskapet 4. mai 2017:

Har Stavanger kommune plass til alle i vår effektivitet?

NRK viste nylig at kommunen mener de som rydder for Attende AS på Byhaugen ikke er effektive nok. Det uttales fra kommunens representant at «Fremdriften går noe senere enn kommunen hadde tenkt, og de er usikre på om de får nok for pengene». Hele formålet med Attende AS er at de «jobber målrettet for at personer som av en eller annen grunn har falt utenfor arbeidslivet, skal komme tilbake i jobb» Dette er et mål vi alle bør støtte.

Det er et mål for Stavanger at vi er sammen for en levende by. Det forplikter oss til å finne måter alle kan bidra på, ut i fra sin situasjon.

Alle mennesker som kan må få mulighet til å bruke sine evner i arbeid. Alt for mange med utviklingshemming mister den muligheten fordi samfunnet ikke sørger for at alle får bidra.

Vil ordføreren umiddelbart ta tak i dette for å sikre de seks som utfører et viktig arbeid for Attende AS på Byhaugen kan forsikres om at de får fortsette?

Svar fra rådmannen:

Den som ikke følger nyhetene i NRK Rogaland kan kanskje være uinformert, men den som følger nyhetene i NRK Rogaland er feilinformert.

De påstander som NRK Rogaland har framført om Stavanger kommunes uttalelser eller synspunkt er ikke bare upresise, men direkte feil og satt på hodet i forhold til det som er virkelig.

I 2016 kom ordføreren med en oppfordring om å engasjere ATTENDE AS til vegetasjonsskjøtsel i kommunale friområder. Denne ble fulgt opp med en egen bevilgning fra Stavanger bystyre, og 30. august 2016 bevilget bystyret 1,2 millioner kr til prosjektet. Det var altså bystyrets intensjon og ønske at dette oppdraget skulle gå til Attende. Nå viser det seg imidlertid at oppdragets størrelse gjør at det kommer i konflikt med lovverket om offentlige anskaffelser. For å etterkomme lov om offentlige anskaffelser mener Stavanger kommune det er riktig å utarbeide et anbud, som er reservert KUN for denne type attføringsbedrifter. Kommunen vil da også vurdere om det er mulig å tildele slike oppdrag direkte til denne type bedrifter gjennom såkalt intensjonskunngjøring.

Dette gjøres for å sikre at dette utmerkede tiltaket kan fortsette og at de som gjør dette oppdraget kan sikres videre engasjement, og IKKE for at tiltaket skal avvikles.

Det er også viktig å påpeke at Stavanger kommune har aldri stilt spesifikke effektivitetskrav til den enkelte arbeidstaker eller til gruppen for øvrig, det vil kommunen selvfølgelig aldri gjøre. Her gjelder innsats etter arbeidsevne.

Til slutt må vi understreke at kommunens klare mål er å videreføre ordningen med tilrettelagt arbeid i friområdene.

Vi er svært fornøyde med jobben Attende har gjort så langt – Tusen takk til skogrydderne!

En kommentar om “Har Stavanger plass til alle i vår effektivitet?

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: 1. mai, klima- og miljøplan og Attende på Byhaugen | Fellesskap fungerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s