Sakki på søndag: 1. mai, klima- og miljøplan og Attende på Byhaugen

Gode leser!

Uken fikk en knallstart, med sol og en fantastisk 1. mai. Det var utrolig gøy med fullt hus på SVs frokost og full bypark på hovedarrangementet der. Dagen var så solfylt og så mye ute at jeg rett og slett ble litt solbrent. Så rødere enn på lenge har jeg gått fra møte til møte hele uka!

1. mai

Klokken 9 marsjerte Nylund skolekorps opp foran Midjord bydelshus, hvor Stavanger SV for 30. år på rad arrangerte vår 1. mai-frokost. Det var fullt hus, og vi fikk besøk og tale fra SVs nyvalgte partisekretær Audun Herning. Humus-koret sang, og det samme gjorde Olga Moltberg og Olaug Mundal.

Det er en veldig god tradisjon og for første gang på mange år hadde jeg anledning til å bli værende gjennom hele frokosten. Tidligere har jeg hatt flere taler på kort tid, og måttet reise videre.

Jeg holdt to taler i år, og du kan lese den jeg holdt på SVs frokost her og den jeg holdt i Byparken her.

Klima- og miljøplan

Onsdag var mange samlet for å gi innspill til kommunens klima- og miljøplan 2017-2030.

Det er utvilsomt transportsektoren som er byens største utslippskilde (om lag 2/3). Sammen med fylkeskommunen må vi bruke de virkemidlene vi har for å få redusert privatbilismen.

Målet i dag er å kutte 20 % innen 2020 sammenlignet med 1991 (Utslipp 1991: 256 000 tonn). Vi ligger et godt stykke bak.

En klimavennlig, utslippsfri by er bedre fordi den er smartere, sunnere og stillere.

Smartere fordi det er mindre sløsing med energi, plass og penger. Sunnere fordi lufta ikke er farlig å puste inn og vannet ikke er forurenset. Stillere fordi støy fra trafikk blir mindre. Utslippsfritt lever man bedre i en by.

I regionen har vi den veldig vellykkede ordningen hjem-jobb-hjem, hvor du får tilgang til alle kollektivmidler og bysykkelordningen for 500 kroner i måneden, om bedriften din tilslutter seg ordningen. Derfor er også elbilpolitikken vår viktig, fordi byene våre allerede er bygget for å være tilpasset bilister. Mange kan helt fint reise med kollektiv, sykkel og gange, men noen er avhengige av bil. Da må vi sikre at de velger elbil fremfor fossilbil. Det er også viktig å få bedre ladeløsninger, også i borettslag og blokkområder.

Det kommende året skal det i kommunen arbeides med en klima- og miljøplan, og SV håper vi får til en omfattende og konkret plan som gjør Stavanger grønnere og bedre!

Attende på Byhaugen

I torsdagens formannskapsmøte tok jeg opp det som ble en stor sak i NRK og i sosiale medier, nemlig saken om de Attende-ansatte som rydder på Byhaugen og påstanden om at «de rydder for sakte». SV er jo selvsagt opptatt av at alle skal få bidra ut i fra sine evner, og løftet derfor saken.

Rådmannen ga et langt svar, som du i sin helhet kan lese her, men som oppsummert sier at saken i NRK var feil fremstilt og at kommunen aldri hadde som intensjon å avslutte avtalen med Attende AS. Og at det fortsatt skal utføres arbeid her gjennom ordningen med tilrettelagt arbeid.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s