Stavanger SV går mot byvekstavtalen

Det er ikke uvanlig at politikere låser seg fast i politiske løsninger. Allikevel skal man ikke være redd for å endre standpunkt, tenke seg om og snu. Det gjør vårt lokalparti nå.

Stavanger SV tenker nytt om bompenger. I dag er det slik at Høyre/FrP-regjeringen deler ut skattekutt til rikfolk, mens fattige og vanlige folk betaler for vei- og kollektivutbygging. Det rettferdige vil være at dette tas over skatteseddelen, og at de som har mest bidrar mest.

Vi er skuffet over miljøprofilen i byvekstavtalen. Den gjør for lite for å sikre utslippskutt. Hvis vi skal nå klimamålene våre må flere reise kollektivt, sykle eller gå. Da nytter det ikke å bygge stadig mer vei, og ikke prioritere dobbeltspor til Egersund og gjenåpning av Ålgårdbanen.

Stavanger SV ønsker at denne avtalen reforhandles, og at ordføreren kommer tilbake med mer til byens innbyggere. Hun forhandler jo med sin egen regjering, og vi hadde forventet langt mer.

Jeg forstår godt at folk som skal levere unger i barnehage eller fritidsaktiviteter langt fra der de jobber eller bor, lar seg provosere over nok en regning. Mens de som har mest ikke merker dette særlig, vil de med lite rammes hardest. Det må vi som politikere ta på alvor. SV står for at de med størst lommebok betaler mest. Da bør det også gjelde for bompenger.

Derfor fremmet jeg i ukens formannskapsmøte følgende forslag:

Alternativt forslag, sak 93/17 – Byvekstavtalen

Eirik Faret Sakariassen, SV

  1. Stavanger bystyre avviser den foreliggende byvekstavtale mellom Staten, Rogaland fylkeskommune og Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg kommune og ber om at denne reforhandles
  2. Klimaregnskapet må utarbeides slik at det tydelig fremgår at det blir en betydelig reduksjon av klimagassutslipp
  3. I de nye forhandlingene tas bompenger bort
  4. I avtalen må oppstart av dobbeltspor til Egersund tas inn, sammen med gjenåpning av Ålgårdbanen

2 kommentarer om “Stavanger SV går mot byvekstavtalen

  1. Det hadde jo vært litt fint om dere kunne vært mot før dere stemte for.. kreve ny avstemning? Nei det kommer dere ikke til å gjøre..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s