Sakki på søndag: vårens siste formannskap, Klassekampen og valgkampsamling

Hei og god søndag!

Til tross for en rolig mandag med fri, har det vært en hektisk innspurtsuke. Mange vedtak og valgkampsamling med Rogaland SV i helga.

Vårens siste formannskap

Sakslista til siste formannskap før sommeren var veldig lang. En del gikk helt uproblematisk gjennom, men det ble frisk debatt om andre punkter. Her er de viktigste:

Vi diskuterte et høringssvar til Sandnes kommunes mobilitetsplan. Der ønsket vi å heve ambisjonsnivået, og fremmet noen forslag som bare fikk forslagsstillernes stemmer:

Tilleggsforslag fra SV og MDG

1. Som rådmannen
2. Stavanger kommune anbefaler at Sandnes kommune innarbeider et klimaregnskap som viser hvor stor nedgangen av utslipp vil bli med denne planen.

3. Stavanger kommune anbefaler at Sandnes kommune oppjusterer sine egne mål for andel kollektivreisende, fra 12 % til 40 %.

4. Planen må sette opp mye høyere mål for sykling, særlig ettersom Sandnes har en lang tradisjon som sykkelby. Dette gjelder også kombinasjonen sykkel og tog.

5. Planen må i større grad se potensialet elsykler utgjør, også for lange og mellomlange distanser.

6. Sandnes anbefales å bli en aktiv pådriver for å få til flere togstopp.

I tillegg ble det en heftig debatt om finansieringen av private barnehager. Som kjent er SV opptatt av profittfri velferd. Mens Ap, Sp og MDG tilsluttet seg det som egentlig var et SV-forslag. FrP og Venstre engasjerte seg sterkt i å motarbeide forslaget, som hadde den enkle intensjon å sikre kommunene virkemidler for tilskuddskontroll. Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen sa at SV hadde forakt for de som driver private barnehager, noe ordføreren påpekte ikke var noe man burde si i formannskapet. Forslaget ble nedstemt.

Tilleggsforslag fra SV, Ap, MDG, Sp til høringssvaret:

Det er viktig at kommunen kan utføre tilstrekkelig tilskuddskontroll, slik at det klart går frem for kommunen og foreldre hvor mye barnehagen bruker på barna og ansatte og hvor mye som tas ut i profitt.

I tillegg hadde vi en høringssak om læreplanene i grunnskolen, hvor SV ville legge til følgende:

Tilleggsforslag SV

Stavanger kommune ønsker færre kompetansemål og mindre målinger så lærerne kan bruke tiden på elevene fremfor skjemaer og rapportering.
Bruken av målstyring og New Public Management (NPM) må bort.

Klassekampen

Siden i høst har jeg, som flere sikkert har fått med seg, vært med i Klassekampen-akademiet. Det har vært en utrolig lærerik, morsom og spennende opplevelse, og jeg har blitt kjent med noen veldig bra folk fra venstresidemiljøer rundt i landet.

Fredag hadde vi siste samling, og hadde foredrag og diskusjon i Klassekampens lokaler på Grønland på dagtid. Utover kvelden dro vi til Kunstnernes Hus hvor det var avisas sommerfest, for ansatte og lesere. Der fikk vi deltager-bevis og Klassekampens venner skulle dele ut fem stipender.

Ganske overraskende ble jeg tildelt et skrivestipend på 12.500 kroner, for å skrive om franchise-virksomheter og hvordan disse setter franchisetagere i en veldig krevende økonomisk situasjon. Så det vil jeg arbeide med det kommende året (etter valget!)

Alle unge folk på venstresida med glede for å skrive vil jeg virkelig anbefale å søke om å bli en del av Klassekampen-akademiet. Jeg lærte masse og har fått mye inspirasjon til å skrive videre.

Valgkampsamling

Selv om valget ikke er før september, så er vi allerede godt i gang! Det er viktig å mobilisere alle SVerne vi kan i hele fylket. Derfor arrangerte Rogaland SV valgkampsamlinger både nord og sør i fylket. I skrivende stund sitter jeg på ferja mellom Arsvågen og Mortavika, på vei hjem til Stavanger. I går starta jeg dagen i Oslo, dro til Folkets Hus i Sandnes for å holde åpningstalen der. Sto på stand under Sandnes-ugå i Langgata og fikk prata med mange hyggelige folk.

Deretter bar turen til Aksdal, hvor SVerne fra nord var på Tysværtunet. Der talte jeg om valgkampen i morges og vi fikk en god debatt om politikk der.

Forhåpentligvis har vi alle fått spissa argumenter og inspirert hverandre til kamp frem mot september for å få Solfrid Lerbrekk inn på tinget!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s