Sakki på søndag: bystyremøte, Viking og opplading til sommerhospitering

God søndag!

Siste uke med kommunale møter før sommeren er over. Det er ikke ferie helt ennå, men den har aldri vært nærmere enn nå!

Bystyremøte

Det ble en god avslutning på vårens bystyresesjon for SVs del. Både Edle Songe-Møller, Paal Kloster og jeg holdt flere innlegg og fremmet flere forslag. Det var veldig gledelig at SV omsider fikk gjennomslag for å utrede et lobbyregister for folkevalgte, en sak jeg har jobbet for siden 2014, da jeg fremmet denne interpellasjonen.

Et bredt flertall i bystyret, alle utenom FrP og Pp, stilte seg bak dette forslaget:

Rådmannen bes utarbeide en sak hvor et lobbyregister for folkevalgte utredes og hvordan folkevalgte enkelt kan registrere hvilke interessegrupper og personer de møter, bortsett fra i saker som gjelder enkeltinnbyggere.

Det blir spennende å se om det endelige forslaget til sak ender med at vi får etablert dette. Det er viktig for å sikre åpenhet og bevare høy tillit til de folkevalgte og de beslutningene vi fatter. Det er bedre om innbyggere og media klart ser hvem vi bruker tiden vår på og hvem som påvirker oss.

Det som ble møtets store skuffelse var den passive holdningen byens politiske flertall har til de med minst i vår kommune. Den skamløse, mørkeblå regjeringen fjernet barnetillegget for uføre. Det rammer mange familier som sårt trenger de midlene. Derfor ville SV ha bystyret med på følgende vedtak:

Bystyret ber rådmannen kartlegge hvor mange familier som er rammet av kuttet i barnetillegg for uføre i Stavanger og legge fram en sak for formannskapet hvor ulike måter kommunen kan kompensere for bortfallet blir vurdert.

Det stemte de altså ned. Ei heller ville de bruke 3 millioner kroner på tiltak mot fattigdom i barnefamilier, noe opposisjonen arbeidet for. Det er spesielt trist å se KrF stemme mot disse tiltakene. Hvor ble det av hjertet for de med minst?

Viking

I tillegg til at byens kjære fotballag rangerer lavest på tabellen for tida, så har Viking økonomiske utfordringer. Tirsdag ble det avholdt ekstraordinært kommunalutvalgsmøte for å diskutere mulige tiltak kommunen kan sette i verk for å sikre videre fotballdrift på stadion. Det er et tverrpolitisk ønske om å finne en god og langsiktig løsning som kan sikre breddefotballen og byens fotballag.

Det ble ikke landet på en endelig løsning, og de fleste forslag diskuteres. Vi vil trolig treffe en beslutning etter sommeren, og håpet er da at det er noe vi kan stå samlet bak. Det gjenstår selvsagt å se hvilke løsning vi lander på, men det er et felles ønske om å bidra til det beste for byen og laget.

Uansett så skal jeg på stadion i dag, og satser på at Viking slår Haugesund. Det trenger vi!

Opplading til sommerhospitering

Neste uke starter jeg med noe av det mest lærerike og spennende jeg gjør som folkevalgt, nemlig sommerhospiteringen. Som tidligere skrevet skal jeg i år være hos Kirkens bymisjon og Gatemagasinet Asfalt. Jeg gleder meg veldig, som jeg alltid gjør før jeg skal hospitere. Det er alltid spennende å lure på hva som venter meg og hva jeg vil få oppleve. Jeg skal være med på lanseringen av sommerens Asfalt-magasin, mandagsfrokost med gatepresten, Jobb1, Gatejuristen og Albertine. Bymisjonens arbeid er allsidig og er der for de som trenger litt ekstra støtte.

Jeg setter stor pris på måten de så langt har lagt til rette for meg og ser frem til nok en god hospitering!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s