Sakki på søndag: rusomsorg, forhåndsstemming og Nord-fylket

Gode leser!

Sommeren er over og valgkampen er i gang! Det er fint å være tilbake fra ferie. Fri er fint, men hverdagen er best. Nå har vi under én måned igjen til å sikre ny retning for landet i de fire neste årene. Nu kör vi!

Rusomsorg

Onsdag lanserte bystyrerepresentant Ingrid Kristine Aspli og jeg et SV-forslag som hun skal fremme i Kommunalstyret for levekår når høstsesjonen i bystyret starter opp igjen.

Foreslaget er å flytte rusavdelingen fra Stokka sykehjem til der hvor Mosheim sykehjem er i dag. Det er det tre grunner til:

 Flere sykehjemsplasser
 Større rusavdeling
 Lavterskel botilbud for rusavhengige

I dag har de 17 plasser på avdelingen, men ved et flytte kan vi få 20 plasser + et lavterskel botilbud for rusavhengige i samme bygg + 17 nye sykehjemsplasser. Se videoen og les interpellasjonen under!

Her kan du lese forslaget i sin helhet >> Interpellasjon – rusomsorg

Forhåndsstemming

Torsdag morgen sto jeg spent utenfor Servicetorget i Stavanger, med valgkortet mitt i hendene. Det er alltid høytidelig og høytidsstemt. Jeg var førstemann i køen, men det ble ganske mange som møtte opp for å avgi stemme når forhåndsstemminga startet 10. august klokka 09.00.

Det er greit med alt som er gjort, og om du som meg vet hva du skal stemme, kan du like godt bare gjøre det nå. Frem til 8. september kan du forhåndsstemme, og særlig om du skal reise eller studere i en annen by, eller er redd for å glemme det, bør du bare få det gjort. For har du ikke stemt nå stemmelokalene lukkes 11. september, så har du ingen innflytelse på hvordan de fire neste årene blir her i landet!

Jeg regner med alle leserne kan gjette seg frem til hva jeg stemte.

Nord-fylket

Fredag og lørdag ble tilbragt nord i Rogaland, i Vindafjord og Haugesund, i tillegg til en tur innom Etne i Hordaland.

Sammen med 1. kandidat Solfrid Lerbrekk og fylkessekretær Monica Malmin kjørte vi tidlig fra Stavanger nordover. Første besøk var i Hogganvik landsby. Det er et bo- og arbeidsfellesskap for voksne som trenger spesiell omsorg, medarbeidere og deres familier. De hadde gårdsdrift og mange arbeidsoppgaver som skal gjøres hver dag. Det virker som et fint supplement til det offentlige tilbudet, og de drifter på ideell basis. Det var et veldig flott besøk, til en idyllisk plass hvor de gjør et viktig arbeid.

Deretter gikk turen til Sandeid fengsel, og møtet med ansatte og innsatte der var veldig nyttig. Vi fikk høre om de kapasitetsutfordringene man har i Haugalandsregionen, og fikk diskutert Sandeid fengsels forslag til håndtering. Vi fikk i tillegg en omvisning i fengselets bygg. De gjør et viktig arbeid som ikke bare handler om straff, men minst like mye rehabilitering og utdanning. Målet er å gi innsatte muligheter til å bryte ut av det krimininelle miljøet og istedenfor få nye muligheter i livet.

Fredagskveld hadde vi strategisamling hjemme hos 3. kandidat Gjertrud Kjellesvik, og etter at den fortsatte lørdag morgen dro vi på stand med Haugesund SV under Sildajazzen. Vi fikk dansa litt da paraden passerte, og ellers snakket med mange haugalendinger om SVs politikk. Med en fantastisk måling på 6,4 % og Solfrid inne på direktemandat var stemningen på standen veldig god!

Ukens events:

Tirsdag skal jeg være quizmaster på semesteres første studentquiz på Folken. Ta gjerne turen dit! Her er eventen for quizen >>

Neste torsdag kan du følge en live spørretime med Solfrid Lerbrekk og meg på hennes Facebook-side. Her er eventen for den spørretimen >>

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s