Mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

I juni fikk de fleste av oss utbetalt feriepenger. Det kommer godt med. Dessverre var det mange arbeidsløse som går på dagpenger som ikke fikk feriepenger på konto.

Det gjorde arbeidsløse før. Fordi ungene til folk uten jobb også fortjener ferie og et avbrekk fra hverdagen. Feriepengene får du basert på fjorårets inntekt, og arbeidsløse med rett til dagpenger fikk ledighetstrygden sin lagt til grunn for beregningen av feriepengene. Med denne regjeringen tok dette slutt.

Ved utgangen av 2016 var 11 600 rogalendinger uten arbeid. De av dem som ikke har jobbet gjennom hele 2016 fikk ikke én krone i feriepenger i år. Jeg vil tro mange av dem føler seg sviktet av H/FrP-regjeringen og støttehjulpartiene Venstre og KrF.

Da SV før sommeren fremmet forslag i Stortinget om at ”Stortinget ber regjeringen i statsbudsjettet for 2018 gjeninnføre feriepenger for arbeidsløse” fikk det bare SVs stemmer. Arbeiderpartiets Hadia Tajik var tilstede i salen, med flere av sine andre Ap-kolleger fra Rogaland, men de stemte alle i mot. De stemte for en del andre SV-forslag, men dette stemte de i mot.

Kan du fortelle arbeidsløse i Rogaland hvorfor Arbeiderpartiet stemte mot feriepenger for arbeidsløse, Hadia Tajik?

Eirik Faret Sakariassen,

Rogaland SVs 2. kandidat til Stortinget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s