Feil om SV og barnehager i Rogalands Avis

I går, 17. august, hadde Rogalands en forsidesak om SVs barnehagepolitikk som var helt feil, og basert på en misforståelse om vår politikk. SV er ikke mot private barnehager, og vi mener det finnes mange private ideelle barnehager som gjør en god jobb i dag. Vår valgkampsak handler om at vi vil sikre at hver eneste krone fra fellesskapet som går til barnehager skal brukes på barnehager, ikke bli profitt på eiernes konto. I dag forsvinner millionbeløp fra fellesskapet som følge av kommersiell barnehagedrift. Disse pengene bør gå til barna, ikke til eierne.

RA presenterer dette som om vi ikke vil ha private barnehager i det hele tatt. Det er feil. Vi vil ha slutt på kommersielle private aktører som tar ut profitt på å drive velferd, men ideelle private aktører vil vi fortsatt skal være der. SV vil at de private ideelle barnehagene skal kunne fortsette med den viktige og gode jobben de gjør. Vi er glade for at RA har beklaget og rettet opp saken

Solfrid Lerbrekk, 1. kandidat Rogaland SV

Eirik Faret Sakariassen, 2. kandidat Rogaland SV


Fra dagens avis: RA beklager

På papiravisens førsteside kom vi i skade for feilaktig å skrive at SV ønsker at «alle barnehager i Norge skal drives av det offentlige.» Verken SV eller SV-politikerne Solfrid Lerbrekk eller Eirik Faret Sakariassen har uttrykt et slikt ønske. SV understreker at de vil ha ut kommersielle aktører, eller at disse går over til å drive på ideell basis uten å betale utbytte. RA beklager feilen.

2 kommentarer om “Feil om SV og barnehager i Rogalands Avis

  1. Tilbaketråkk: Sakki på søndag: valgkampåpning, festivaler og kvinners rettssikkerhet | Fellesskap fungerer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s