Sakki på søndag: kommunepolitikk og valgkamp

God søndag!

Dette var første uken etter sommeren kommunepolitikken startet opp igjen. Det har vært ganske travelt å både drive valgkamp og møte i flere politiske, kommunale møter. Det har vært ganske mange viktige saker opp til behandling.

Kommunepolitikk

Mandag var en spennende og historisk dag, for da møttes for første gang bystyret i Stavanger og kommunestyrene i Rennesøy og Finnøy for første felles kommunestyremøte. Det gikk godt for seg, og kommunenavnet blir Stavanger og det blir 67 bystyrerepresentanter. Det var to av kravene SV stilte da vi behandlet forslag til ny kommune. Det er viktig for identiteten med kommunenavnet og det er viktig for demokratiet at det ikke blir færre folkevalgte når kommunen blir større.

Det var veldig hyggelig å møte flere av de folkevalgte fra Finnøy og Rennesøy jeg ikke hadde møtt før. Det blir interessant de neste årene å bli bedre kjent med de to kommunene, innbyggerne, institusjonene, næringslivet og organisasjonene. Vi er nok mange som har mye å lære om de andre kommunene.

Tirsdag møttes kommunalutvalget også igjen etter sommeren, og vi behandlet flere viktige saker. Fortsatt pågår forhandlingene med Viking og jeg har ikke anledning til å skrive noe om dem, men det blir spennende å se hva resultatet blir.

I torsdagens formannskapsmøte var det flere saker som tok litt tid, men størst av dem var sjølsagt saken om hvor vi skal bygge ny brannstasjon. Det er stor motstand blant oss som bor på Storhaug mot at brannstasjonen skal plasseres i Lervig. SV, sammen med Ap, MdG og Venstre, utgjorde mindretallet på ni som ville unngå at brannstasjonen havnet nettopp her. Det er trist at vi skal få regulert inn en brannstasjon i et veldig tettbygd område med lite grøntområder. Flertallet på ti mener jeg har sviktet oss som bor på Storhaug.

Valgkamp

Samtidig med alt det jeg har nevnt har valgkamptoget rullet videre, og det har vært valgkamparbeid hver dag også denne uka. Tirsdag var jeg først i debatt på Folken, hos studentorganisasjonen StOr (som jeg har ledet for fire år siden). Der møtte jeg alle stortingspartiene til debatt om høyere utdanning og studentpolitikk. Etterpå dro jeg til Hundvåg, hjem til noen for meg helt fremmede. Det er det som var bildet for denne bloggposten. I tre timer pratet vi om SVs politikk, om utfordringer i deres hverdager, saker de hadde meninger om og brant for. Det var en fin og veldig annerledes måte å drive valgkamp på.

Onsdag møttes partiledelsen i Oslo, på sentralstyremøte. Vi tok en fot i bakken på hvordan valgkampen har gått så langt, og kort oppsummert (som du jo ser på meningsmålingene) så går det ganske bra. Det gir ingen grunn til å slappe av, men det er litt ekstra motiverende!

Fredag hadde vi storfint besøk i Rogaland, da partileder Audun Lysbakken tok turen. Han pratet for den årlige pensjonist- og uførekonferansen, og løftet den store forskjellsutviklingen i landet. Etterpå gjorde vi et intervju med Stavanger Aftenblad, som du kan lese her. Etter det vandret vi gjennom sentrum, og fikk pratet med mange kjent fjes i byen: pylsemaen, frukt- og grønnsakselgerne på Domkirkeplassen, ryddegjengen fra Attende og andre som stoppet opp. Til slutt ble vi sittende en god stund i salgslokalet til Gatemagasinet Asfalt, og prata med selgere og ansatte.

Helgen har vært stand- og debattpreget, i går var det stand på Sola og i Stavanger og debatt på kulturhuset hos Muslimsk Fellesråd. I kveld skal jeg debattere hos IMI og ser frem til god debatt.

I kveld svarer Solfrid og jeg live på Facebook nok en gang, tune in om du har noen spørsmål!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s