Smartby for alle

Interpellasjon Stavanger formannskap

Smartby for alle

Stavanger kommunes smartbysatsing er et viktig grep for å gjøre samfunnet enklere og mer funksjonelt for alle gjennom digitalisering. Teknologi er en stor fordel for dem som kan bruke den, og for at smartbyen skal være bedre for alle må kommunen sikre at alle får være med på utviklingen.

Mange av byens innbyggere er ikke vant med å bruke ny teknologi, andre har funksjonsnedsettelser som gjør teknologibruk vanskeligere. Det er viktig at også disse innbyggerne tas med på utviklingen. Syns- og hørselshemmede må sikres opplæring i bruk av smartteknologien og smartteknologien må tilpasses slik at den kan brukes av alle, uavhengig av funksjonsnivå.

Forslag til vedtak:

Rådmannen fremlegger en sak om opplæring for syns- og hørselshemmede for å sikre god nok kompetanse til å nyttiggjøre seg av smartteknologi. Saken må også belyse hvordan elevers digitale hjelpemidler tilpasses alle. Kommunen bør gjennomføre en kartlegging av behovet og dette må man aktivt informere om. Rådmannen tar kontakt med aktuelle interesseorganisasjoner i saksutredningen. Saken legges frem for politisk behandling.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s