Sakki på søndag: valgkamp og Stavanger på skeivå

Gode leser!

Nest siste valgkampuke er unnagjort, og vi går inn i innspurten. For min del har denne uka vært travel, men neste uke blir det en liten valgkamppause for min del.

Valgkamp

Gjennom uka har jeg deltatt i flere debatter og møtt veldig mange folk. Jeg startet uka med et besøk på Byfjord skole, både for å se på skolebygget, spise lunsj på lærerværelset og snakke for to klasser på 7. trinn. Jeg fortalte litt om hvordan det er å være politiker og de spurte spørsmål om alt slags, både om monarki, kommunesammenslåing, skolelekser og om jeg har kone.

Mandag var det også aller første møte i fellesnemda for Nye Stavanger. Representanter fra Finnøy, Rennesøy og Stavanger og vi begynte med de aller første vedtakene. Det skal bli veldig spennende å være med på det historiske arbeidet.

Ellers har jeg vært i debatt hos Utdanningsforbundet, på Snakk! på Bryne (hvor vi kunne stemmes ut underveis. Kom på 2. plass, èn stemme bak MdG), på Jærradioen mot Roy Steffensen fra FrP, Norske sykepleierforbund og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon. Det har vært godt med folk alle steder og jeg håper jo at noen av dem vil stemme SV.

Stavanger på skeivå

For første gang i historien ble det i går arrangert en Pride-parade i Stavanger. Det var på alle vis en fantastisk dag, med skinnende sol og mange hundre mennesker. Dette kommer til å bli en god tradisjon og det var veldig gøy å være tilstede aller første gang.

SV sto på stand, både på Arneageren og på Sentrum på skeivå i Byparken, og det var masse folk i byen i dag. Solfrid holdt en kjempeflott tale, sammen med andre toppkandidater fra de andre partiene.

Det var så mye glede, så mye kjærlighet og så god stemning. Dette var det aller beste svaret folk kan gi til de nazistene som marsjerer mot «homolobbyen». Det var også veldig kjekt at i tillegg til de mange hundre som gikk i paraden, var det veldig mange som så på og heiet fra sidelinjen.

Tusen takk til FRI Rogaland, Silje Eike og Daniel Bøhn Rayner spesielt, som har gjort en kjempejobb for å nok en gang arrangere Stavanger på skeivå, som blir bedre år for år.

I dag har jeg reist til Israel for å delta på en konferanse som kommunalråd i Stavanger kommune. Vi skal også besøke kommunens vennskapsbyer på «begge sider», Netanya i Israel og Nablus i Palestina. Det blir en veldig spennende reise.

Som et bonusspor kan du her se mitt åpningsinnlegg i verdidebatten i IMI-kirken forrige søndag:

 

​Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s