Sakki på søndag: valg og hverdag

God søndag!

Valget er over og hverdagen er tilbake. Her kan du lese hva uka har gått med til!

Valget

Mandag kveld var vi samlet på Folken i Stavanger. Da klokka bikket ni var vi alle veldig spente på hva utfallet ville bli. Allerede da var det tydelig at borgerlig side ville få flertall for å fortsette. Det var sjølsagt veldig skuffende, men stemningen på Folken løftet seg igjen da det ble tydelig at Solfrid skal være stortingsrepresentant de neste fire årene. Hun var inne på Stortinget hele kvelden, og det holdt helt inn i mål.

Det vil være en stor fordel for hele fylkeslaget vårt, og gi oss tilbake den direkte kontakten inn på Løvebakken. Det blir veldig spennende å se hvilken komité Solfrid ender opp i. Sjøl gleder jeg meg veldig til å bli hennes 1. vara til Stortinget, og håper jeg får et par opphold der inne gjennom stortingsperioden.

Gratulerer, Solfrid! Hele Rogaland SV er så stolte av deg. Takk til alle gode medlemmer som har stått på, seint og tidlig. Takk til Rogaland Sosialistisk Ungdom som har gjort en fantastisk innsats. Tusen takk til alle de som ga oss sin stemme i år. Vi takker og lover å kjempe for det vi brukte valgkampen til å snakke om!

Sentralstyremøte

Onsdag dro jeg til Oslo for å samles med SVs sentralstyre. Stemningen var veldig god og skryten haglet til partilederen – vel fortjent. Audun har gjort en fantastisk jobb, og det hører mange av oss stadig vekk fra de vi møter. Knallgode partilederdebatter, et tydelig budskap hele valgkampen og han var en av de partilederne som ikke stadig avbrøt og snakka i munnen på de andre.

Sjøl om de borgerlige fortsatt har flertall på Stortinget, så er situasjonen forandret:

  • Forrige periode hadde H/FrP-regjeringen flertall med enten Venstre eller KrF, nå må de ha med seg begge.
  • Ap, Sp, KrF og SV har flertall på Stortinget.

Begge de punktene betyr at vi kan få en mer spennende stortingsperiode, hvor det er stort rom for å få gjennomslag uten regjeringen. Og regjeringen kan ikke dure like mye på, det vil kreve breiere enighet enn i forrige periode.

Nå må SV og opposisjonen bruke sin økte styrke til å få dempet de verste utslagene av høyresidepolitikken, og få mer gjennomslag for våre saker. Det kan bli fire spennende år, sjøl om spenning ikke var det vi håpet på…

Politisk hverdag tilbake

Det er gøy med valgkamp, men det skal bli godt med vanlig hverdag igjen. Tempoet blir ikke like høyt som de siste ukene, og det blir definitivt mer fritid. For min del blir det godt å bruke all arbeidstid på lokalpolitikken igjen, for det står mange viktige saker på lista for høsten. Sentrumsplan, kommunebudsjett, Viking-forhandlinger, klima- og miljøplan og mye, mye mer.

Til slutt legger jeg til en Facebook-status jeg hadde denne uka, som fikk enorm respons. Jeg tror mange syns det var godt å lese litt om hvordan man kan møte et nettroll.

Hva gjør man når man plutselig møter et nettroll, ansikt til ansikt?

I Stavanger-politikken har vi noe som heter Politikertorget, der alle gruppelederne møter innbyggere som vil løfte en ide for oss. I går kom en gjeng som skulle presentere et prosjekt. Jeg ble gjort oppmerksom på at han ene er et kjent nettroll som ofte har skrevet veldig stygge ting om meg, men som jeg ikke gjenkjente. Så når jeg skal ha ordet sier jeg følgende: «Dette er et flott prosjekt, og jeg kan love at vi skal ta det med oss. For øvrig, så vil jeg at du skal få visittkortet mitt. Jeg vil at du skal vite at jeg har en familie som kan lese. Så neste gang du vil skrive noe stygt om meg på nettet så kan du helle ringe meg. Skal vi ikke si det slik?»
Så sendte jeg kortet til han, hvorpå han svarte:
«Er dette rett fora for dette?»
«Ja, det syns jeg. Nå kom det over meg og jeg er lei av det. Så du kan godt ringe meg.»
Fikk i møtet god støtte fra MdGs Torfinn Ingeborgrud og Aps Dag Mossige. Etter møtet gikk jeg bort og gjentok at han gjerne måtte ringe, og at han ikke trengte å respektere meg som folkevalgt, men at jeg krevde respekt som menneske. Det var godt å endelig få sagt litt i fra, ansikt til ansikt. Så får vi se hva som skjer i kommentarfeltene fremover.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s