Sakki på søndag: formannskap og landsstyremøte

God søndag!

Ukens kamper har handlet om sykkelveiprosjekt i Pedersgata og mot kommersielle barnehager. Les mer her >>

Formannskapsmøte

I ukens formannskapsmøte skulle vi behandle en sak om sykkelvei i Pedersgata. Gjennom et nasjonalt prosjekt hvor vi får statlige midler vil kommunen anlegge sykkelvei og enveiskjøring i Pedersgata. Et viktig grep for å fremme sykling og bidra til mer handel og næring i gata.

Det finnes en god del myter om sammenhengen mellom parkeringsplasser, biltilgjengelighet og tilrettelegging for syklister og hvordan handelen i områdene vil gå. De er nettopp dét, myter. Denne rapporten fra Statens Vegvesen har flere viktige konklusjoner, blant annet denne:

Butikkeiere antar ofte at bilistene er de beste kundene, at kundene stort sett ankommer med bil og at tilgangen på parkeringsplasser påvirker kundenes valg av handlested. Denne rapporten viser et mer nyansert bilde av betydningen gateparkering har for omsetning i bysentrum.

Når bilister blir regnet som de beste kundene, er det gjerne fordi de legger igjen større beløp per handletur. Samtidig viser en rekke undersøkelser at bilistene kommer sjeldnere tilbake. Syklister og fotgjengere handler for mindre per tur, men handler til gjengjeld oftere enn bilistene. Bilistene legger dermed igjen mindre penger i butikkene per uke eller år, sammenlignet med gående, syklende og kollektivreisende.

Derfor var SV, sammen med Ap og MDG, klare for å vedta dette prosjektet allerede nå. Men flertallet i formannskapet snudde og har sendt saken tilbake. Særlig var jeg skuffet av Venstre. De proklamerte høyt og tydelig at «Venstre er sykkelpartiet». Mitt svar til det, som også ble sitert i Aftenbladet, var at de var et sykkelparti med støttehjul. Men, vi håper at saken snart kommer tilbake, og at vi kan få vedtatt dette.

I tillegg fremmet SV forslag til barnehagebruksplanen, som skal debatteres i bystyret i oktober, som lyder som følger:

Nye barnehager skal som hovedregel være kommunale eller ideelle private. Når flere private søknader oppfyller kommunens krav skal eventuelle søkere som har ideelle formål for barnehagedriften være prioritert.

Vi håper dette kan samle et flertall i bystyret, selv om det ikke ble det i denne runden i formannskapet.

Landsstyremøte

Fredag møttes SVs landsstyre første gang etter valget. Det var mildt sagt god stemning og mange rapporter fra rundt i fylkene om vellykkede valgkampanjer. Resultatet blir en større stortingsgruppe, på elleve representanter og plass i alle komitéene på Stortinget. Det vil gi oss mulighet til å være aktuelle i de fleste viktige debatter de kommende årene.

De kommende ukene vil stortingsgruppa komme i gang, Stortinget åpner i oktober og vi vet snart hvordan komitéfordelingen i gruppa blir. Jeg er uansett veldig stolt av den nye gruppa vår og gleder meg til å jobbe med dem som sentralstyremedlem men ikke minst som stortingsvara.

Det skjer veldig mye i Stavanger for tiden, og i dag avsluttes Kapittel-festivalen samtidig som vi starter kongressen for Global Parliament of Mayors, og får om lag 50 ordførere på besøk til Stavanger. Tirsdag starter vi Nordic Edge Expo, med mange bedrifter og akademiske miljøer som samles for å spre egen teknologi og idéer. Det blir veldig gøy, men også veldig travelt de kommende dagene. Kommunen er veldig involvert og vi skal på mye opplegg de kommende dagene.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s