Bokanmeldelse: The Real FrP

Forfatter: Svein Vathne

Utgitt: 2017

Forlag: Cappelen Damm

Sidetall: 173

Mange av oss har fulgt The Real FrP i sosiale medier med stor glede og mye latter. Svein Vathne har vært en solid bidragsyter til norsk, politisk satiré og dette understrekes ytterliggere av boken han nå har begått.

18. september var lokalet til KÅKÅ på Sting Nere fullt, og stemningen god. Sammen med All Makt leverte de god humor og innsiktsfulle bidrag, samt at Svein presenterte boka i samtale med FrPs stortingsrepresentant Roy Steffensen. Du kan se hele seansen i opptak her.

Boka er spekket med festlige medieklipp, med en egen begrepsliste for Real FrP, hilsener fra de andre partiene, Espen Teigens hakkespettbok for sosiale medier, knallmorsomme kommentarfeltdiskusjoner mellom borgerlige politikere og høydepunktet: den politiske krimnovellen Animae parit.

Humor er et skarpt virkemiddel når den er så intelligent som det denne boka er proppfull av. Det er spesielle politiske tider, både internasjonalt og her hjemme. Humor er viktig i den offentlige debatten og som maktkritikk.

De fleste av oss kjenner ikke FrP fra innsiden, men som Sylvi Listhaugs rådgiver Espen Teigen selv sier: «Det verste med denne boken er at Vathne er nærmere sannheten enn alle de som kaller seg politiske kommentatorer og såkalte FrP-eksperter.» Det er også mitt inntrykk. Årsaken til at jeg ler er at det Svein skriver er noe jeg helt klart kan se for meg ekte FrPere si eller stå for.

Jeg fikk kjøpt boka og Svein signerte den, med hilsenen «SOSIALISTELITE». Real FrP-prosjektet har tydeligvis blitt en integrert del av forfatteren gjennom de siste fire årene. Svein er trolig den i Norge som er mest glad og trist samtidig for at FrP fortsetter i regjeringen.

Dette er en morsom gave til familie og venner, enten de er FrPere eller ei. Og du bør absolutt skaffe deg et eksemplar selv. God lesing!

Her kan du kjøpe boka!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s