Sakki på søndag: park eller brannstasjon i Lervig?

Gode leser!

I morgen skal Stavanger bystyre avgjøre hva som skjer i Lervig: skal det bli stor, liten eller ingen brannstasjon? SV gjør det vi kan for å sikre mest mulig park og minst mulig brannstasjon!

I denne bloggposten skal jeg gå gjennom SVs argumenter mot å legge en brannstasjon i Lervig:

  1. Dagens stasjon + Schankeholen vil være godt nok. Hvis vi får pusset opp dagens stasjon og fortsatt tilrettelegger godt for brannbåten lokalisert i sentrum vil en slik løsning kunne sikre god dekning beredskapsmessig for hele byen.
  2. Innbyggerne er lovet park. Storhaug og Lervig er blant de tettest bygde områdene i byen og har lavest dekning grøntareal pr. innbygger. Mange flyttet til dette nabolaget med lovnad om at det skulle komme en stor og flott park i indrefileten på Storhaug.
  3. Lytt til de som har branndressen på, ikke de som har findressen på. Den største fagforeningen, Rogaland brannkorpsforening, har i brev til folkevalgte gitt uttrykk for at de ikke støtter forslaget til ny brannstasjonsstruktur.
  4. Et kompromiss blir nødvendig. Ettersom det ikke fremstår som om det er flertall for noens primærforslag må vi finne et kompromiss. SV inviterte Ap, MdG og Venstre til å forhandle om et slikt kompromiss. Venstre takket nei, og dermed har vi ikke fått arbeidet frem noe, men må forholde oss til Venstres forslag (som ikke er idéelt)

FrP sier de representerer folk flest. Underskriftskampanjen FOR park og MOT brannstasjon i Lervig har 1195 underskrifter. Underskriftskampanjen FOR brannstasjon har 12 underskrifter. I denne saken lytter de tydeligvis ikke til aksjonen som har flest folk.

Det som er trist i denne saken er hva Venstre har gjort. Frem til like før sommeren var Venstre enige med Ap, MdG og SV om at vi ikke ønsket en svær brannstasjon i Lervig. Men da Venstre plutselig fremmet et helt eget forslag, så svekket det primærforslaget om å plassere brannstasjonen et annet sted enn Lervig. Så når de velger å stå på sitt forslag om en delt løsning, er det ikke mulighet for flertall for noen av primærforslagene (såvidt jeg kan forstå).

IMG_6571

Tirsdag denne uken møttes FrPs gruppeleder Christian Wedler og jeg til en duell på Tou Scene om hva som skal skje i Lervig. Vi har ikke gjort noe slikt før, nemlig at folkevalgte selv tar initiativ til slike møter og møtes uten ordstyrer. Vi fikk presentert våre argumenter, kommentert hverandre og svar på kommentarer fra publikum. Det var en god del folk som møtte opp og engasjementet var stort (både for og mot). Både Christian, jeg og publikum syns dette var en god måte å debattere på og vi vil sannsynligvis gjøre noe lignende i fremtiden også. Takk til Tou Scene som la godt til rette for møtet!

For øvrig håper jeg mange har klar kontanter eller Vipps når bøssebærerne for TV-aksjonen kommer i dag!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

3 kommentarer om “Sakki på søndag: park eller brannstasjon i Lervig?

  1. Uansett om det blir vedtatt stor eller liten brannstasjon i Lervig så er dette en god anledning til å minne om at det er ordføreren med støttepartier som er skyld i at beboere er så frustrerte og engasjerte i denne saken. Vi beboere i Stavanger øst husker hvordan Urbansjøfrontt prosjketet lovet (gull og..) store grønne drag mellom de framtidige boligblokkene. Dette krympet etterhvert til å bli små glipper med lite lys, luft og grønt mellom byggene og havet. Kommunens ledelse er også ansvarlig for elendige avtaler med de sterke utbyggerne når det gjelder med rekkefølge og plikt til å utarbeide grøntarealer . Jfr utsettelser og svak regulering . Alt koster penger men grønt vil en ikke betale for ..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s