Sakki på søndag: rødgrønt budsjettsamarbeid

God søndag!

Denne uken fikk vi endelig fortalt om det vi har arbeidet med i hemmelighet de siste ukene, nemlig at SV, Ap, MdG og Rødt går sammen om Stavanger-budsjettet for 2018!

Rødgrønt budsjettsamarbeid

Det vi nå gjør er historisk. Disse fire partiene har aldri gått sammen om budsjett tidligere, og vi har så lenge noen kan huske levert egne opposisjonsbudsjetter. Det er selvsagt mye lettere å lage sitt helt eget opposisjonsbudsjett, men det er viktig å vise at de røde og grønne partiene kan samle seg og bli enige om retninger for Stavanger.

Med dette viser vi innbyggerne at vi er klare for å styre etter 2019. Stavanger har vært Høyre-styrt i over 22 år, og det er av mange grunner på høy tid å skifte ut de blåblå partiene. Husk at både Høyre og FrP gikk tilbake ved forrige kommunevalg, totalt mistet de seks bystyremedlemmer, og allikevel er resultatet at vi får mer Høyre- og FrP-politikk i Stavanger. Slik ønsker vi ikke at det skal være!

Lekkasjene

I neste uke skal alle få se helheten i budsjettet, men vi valgte å fortelle om to av de viktige sakene vi har blitt enige om:

  1. Øke pedagogtettheten i Stavanger-barnehagene til 50 %. Dette har lenge vært et krav fra Utdanningsforbundet, og SVs nasjonale arbeidsprogram sier at «SV vil innføre en bemanningsnorm som sikrer at minst 50 prosent av de ansatte i barnehagene er barnehagelærere». Dermed kan vi lokalt oppfylle et viktig løfte, men mest av alt ville dette vært bra for barnehageungene i Stavanger.
  2. Styrke helsesøstertjenesten med 10 millioner kroner. Det vil bety at vi får 16 flere helsesøstre, og dermed ville Stavanger kommune oppfylt Helsedirektoratets anbefaling av hvor mange helsesøstre vi skal ha. For oss er det viktig at vi har nok helsesøstre som kan se den enkelte elev og vi tar på alvor at mange unge sliter med psykisk helse. Da skal du ikke møte ei stengt dør når du går til helsesøsteren på skolen.

Invitasjon til sentrum

I forkant av at det ble offentlig at vi samarbeider om budsjett, hadde vi invitert sentrumspartiene Venstre, KrF og Senterpartiet til å samarbeide med oss. Vi er sikre på at de vil kunne få mer politisk gjennomslag i et samarbeid med oss, enn i et samarbeid med Fremskrittspartiet.

Innenfor klima og miljø, satsing på offentlige og ideelle tjenester fremfor kommersielle, styrke kunst- og kulturfeltet, satsing på helsesøstre i skolen og styrket pedagogtetthet er noen av de viktige sakene jeg mener sentrumspartiene har mer igjen for å samarbeide med oss på. Dessverre sa de nei, og det betyr jo at vårt budsjett neppe får flertall.

Vi satser på å legge budsjettet frem onsdag, og så skal det fremmes i formannskapsmøte torsdag 23. november, og behandles endelig i Stavanger bystyre 11. desember.

Medieklipp fra nyhetsslippet:

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s