Sakki på søndag: bystyremøte, cruisetrafikk og Cities for life

God søndag!

Kommunen overtar Blidensol sykehjem, vi har diskutert tiltak for å redusere utslipp fra cruisetrafikken og markert Cities for life mot dødsstraff. Les mer om uka som gikk her >>

Bystyremøte

Mandag var det årets nest siste bystyremøte og flere viktige saker ble diskutert. Blant de viktigste var saken om Blidensol sykehjem. I lang tid har det vært uenighet mellom Pleiehjemsforeningen og Stavanger kommune. Saken startet med hijabvedtaket (som sa at ansatte ikke kunne bruke hijab på jobb). Den saken ble ganske raskt ordnet opp i, men den avdekket en rekke andre alvorlige forhold ved sykehjemmet som kommunen ikke kunne akseptere.

Jeg skal innrømme at jeg har vært veldig bekymret for utfallet av denne saken, med tanke på beboere, pårørende og ikke minst de som arbeider ved sykehjemmet. Nå har saken fått et godt utfall, kommunen overtar bygget og driften og midlene (35 mill. kroner) går til forskning på demens. Da saken ble debattert i bystyret løftet jeg bekymringen over at kommunen har veldig lite styringsrett over ideelle sykehjem når slikt skjer, uansett om vi syns det er flott med ideelle sykehjem. Kommunen må sørge for at det er vi som kan styre om noe lignende skulle skje i fremtiden.

I bystyret var det også den store, årlige skoledebatten, endelig behandling av hva som skal skje med demenslandsby og en del reguleringssaker og lignende. I tillegg ble jeg og en del andre folkevalgte og kommuneansatte oppnevnt som vigslere. Det er en av de nye kommunale oppgave etter kommunereformen… Merkelig, men morsomt blir det nok!

SV har sammen med Ap, MDG, FNB og Rødt denne uken sagt nei til å kjøpe Viking stadion. Det blir en tett avstemning når saken kommer til bystyret 11. desember. Her er saken fra Aftenbladet.

Cruisetrafikk

Onsdag arrangerte Stavanger kommune et nasjonalt seminar om cruisetrafikken, og vi hadde deltagere fra mange kommuner og kommunale havner. Målet er at vi skal gjøre mer for å sikre landstrøm og jeg snakket om muligheten for en kommunal avgift eller et vederlag for cruiseturister. Det er bare rimelig at de bidrar for å sikre at havnene og byene de besøker har rein luft.

Et viktig punkt i de rødgrønnes budsjett for Stavanger er at vi vil også be om å få utredet om det er mulig med en anløpsavgift på cruiseturister (1 Euro per passasjer per anløp) slik at dette kan finansiere miljøtiltak rettet mot de negative konsekvensene av cruiseskipene.

Cities for lifeSkjermbilde 2017-12-03 kl. 14.48.07

Torsdag markerte Stavanger Cities for life. Det er et globalt nettverk av rundt 2000 byer i 90 land, som på ulike måter markerer sin motstand mot dødsstraff. 30. november hvert år holdes en spesiell markering, ved at et monument eller en kjent bygning i hver av disse byene flombelyses som et symbol på motstanden mot dødsstraff. Stavanger Domkirke ble lyssatt i gult, Amnestys farge, for å vise at Stavanger står sammen med resten av nettverket mot dødsstraff.

Denne uka la også Ap, KrF, V, Sp, FrP, MDG og SV frem vårt fylkesbudsjett, som skal vedtas i desember. Her kan du lese forslaget.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s