Bokanmeldelse: Thanks, Obama

Skjermbilde 2017-10-14 kl. 12.55.24

Veldig tidlig i boka skjønte jeg at jeg likte den godt. Så da fikk jeg en artig dialog med forfatteren på Twitter!

Forfatter: David Litt

Utgitt: 2017

Forlag: HarperCollins Publishers

Sidetall: 310

En av tidligere president Barack Obamas taleskrivere har skrevet en selvbiografi fra sin tid i Det hvite hus (2011-2016). Dette er en bok man ikke trenger å like amerikansk politikk for å sette stor pris på.

Bokas undertittel er «My hopey, changey White House years». Det er et lite vink til Republikanernes tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin som i 2010 spurte «How´s that hopey changey stuff working out for ya?». Palins kommentar var et spark til Obamas presidentkampanje som brukte slagordene Hope og Change aktivt.

I disse tider, hvor president Donald Trump raljerer rundt og skaper utrygghet i verden, er det et godt å lese seg tilbake til en tid med en litt mindre helsprø Commander in chief. For selv om Obama gjorde mye, særlig internasjonalt, som vi kan være uenig i, så sto han for verdier og en politikk som sikret helseforsikringer for mange millioner amerikanere, likekjønnet ekteskap ble lovlig i alle stater og USA gjorde en rekke andre fremskritt, som nå steg for steg reverseres.

David Litt gir leseren et morsomt innblikk i livet i bygget med 1600 Pennsylvania Avenue som adresse. Alle som har sett The West Wing vil le godt av en god del av de situasjonene som har oppstått gjennom hans tid som taleskriver for verdens mektigste mann. Du kan lese om hvorfor han ble oppdaga bukseløs i et skap på Air Force One, når de holdt på å sette fyr på presidenten og hvordan Litt bidro til å fornærme en hel nasjon.

Jeg fikk øynene opp for Litt og boken hans ved å lese Politico-artikkelen «When Obama and I Upset the Whole Country of Kenya«. Hvis du vil vurdere boken, så les artikkelen. Liker du den, vil du elske boka.

Litt skriver veldig lekent og morsomt, og opptil flere ganger tok jeg meg selv i å le høyt, gjerne ute blant folk. Jeg vil påstå at man ikke trenger å være politisk interessert for å like boka. Det er også interessante observasjoner av mellommenneskelige relasjoner og et ærlig portrett av seg selv.

Her kan du kjøpe boka!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s