Hvorfor så dårlig økonomistyring, Høyre? 

Høyres Olemic Thommesen er ansvarlig for en byggeskandale til 2,3 milliarder. Men dette er ikke første gang Høyre sløser med skattebetalernes penger. Snarere er det regelen. Hvorfor er Høyre så dårlig med økonomistyring? Når skal de lære? Hvor mye har egentlig Høyre kostet skattebetalerne i dårlig styring?
Noen husker kanskje Flexus-skandalen? I dag står det fortsatt sperrer på blant annet Stortinget stasjon som tause monumenter over det Aftenposten har beskrevet det som «den fullkomne skandale». Det som skjedde var at under Fabian Stang og det borgerlige byrådet i Oslo ble det sløst bort 600 millioner kroner – mer enn tusen kroner per innbygger – for å utvikle og få på plass et nytt, selvstendig og felles billettsystem for byen og omegn. Dette skjedde samtidig som smarttelefonen ble allemannseie, noe Høyre ikke oppdaget før det var alt for sent. I dag kjøper du billettene på telefonen, mens pengene til skattebetalerne som Høyre brukte på et mislykket prosjekt får vi aldri tilbake.
.
Det gjør vi heller ikke med de 240 millioner kronene som Høyre brukte på en mislykket OL-søknad. Den var dobbelt mislykket. Det var jo ikke slik at søknaden førte til et nei hos IOC. Nei, søkadne ble jo aldri sendt.
Apropos vinteridretter, så er det rimelig å minne om Holmenkollskandalen. Med det borgerlige byrådet i Oslo under ledelse av Høyre forsvant ytterligere 600 millioner kroner i et byggeprosjekt, og som førte til at byråden måtte gå av.
Da har jeg ikke nevnt Altea. Oslo kommune under Høyre kjøpte en tomt i ved solkysten Spania hvor de etter planen skulle sende ned pensjonister. Problemet var bare at kjøpet av tomten aldri førte til noen bygging av noe som helst. Nå er byggetillatelsen gått ut – og Oslo kommune har på toppen av alt fått krav om eiendomsskatt av spanske myndigheter. Alt sammen hilsen Høyre.
Høyre snakker gjerne pent om «skattebetalernes penger». Men faktum er at de bør ta en titt i speilet før de åpner munnen neste gang. De har en lang og flau merittliste som har kostet norske skattebetalere flere milliarder kroner.
Eirik Faret Sakariassen (SV)
Sentralstyremedlem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s