Sakki på søndag: kommunalutvalg, folkemøte og formannskap

God søndag!

Til tross for strålende solskinn, trakk SV-leder Audun Lysbakken fullt hus på Sølvberget onsdag. Les mer om det og annet som har skjedd denne uka her >>>

Kommunalutvalg

I tirsdagens møte i kommunalutvalget behandlet vi områdeløftet for Storhaug. De gjøres en rekke gode tiltak for bydelen, men SV og Ap fremmet et tilleggsforslag:

Tilleggsforslag:

Planen tar ved flere anledninger opp viktigheten av lokalbefolkningens deltakelse i å utvikle et levende lokalsamfunn. Gitt Storhaug bydels lave valgdeltakelse, bes følgende innarbeides som nytt siste avsnitt, under 5. Organisering – Styring s. 15

«Forankring må også sikres gjennom bred deltakelse i politiske valg. Storhaug har ved flere lokale- og nasjonale valg hatt den laveste valgdeltakelse i byen. Valgdeltakelse handler om tilhørighet i fellesskapet, og om integrasjon i lokalsamfunnet. Dersom store deler av lokalbefolkning ikke deltar i politiske valg, kan det bidra til å svekke legitimiteten til demokratiske prosesser og tilhørigheten til det politiske fellesskap. Videre betyr dette at store deler av lokalbefolkningen ikke deltar på lik linje med andre i politiske demokratiske prosesser der viktige avgjørelser tas for bydelen. Det må derfor parallelt med prosjektplanen utarbeides tiltak som kan fremme den politiske valgdeltakelse i Storhaug bydel.»

– Eirik Faret Sakariassen (SV) og Dag Mossige (Ap)

Dette ble det mildt sagt frisk debatt om, og vi fikk beskyldninger om Venezuela-tilstander og det ene med det andre. Dette er egentlig et ganske enkelt, men viktig forslag: hva kan vi gjøre for at Storhaug (hvor 40,5% stemte i valget 2011!) kan få en valgdeltakelse på linje med andre bydeler, som jevnt over ligger 15-20 prosentpoeng høyere i valgdeltakelse i kommunevalg. Vi ønsket at rådmannen skulle fremlegge tiltak, men dette ble grundig nedstemt.

Folkemøte om forskjeller

SV-leder Audun Lysbakken kom til et solfylt Stavanger for å snakke om de økende forskjellene i Stavanger og Norge. Vi var spente på hvor mange som ville bruke en sommerkveld på tematikken, men det ble fullt hus på Møteplassen på Sølvberget.

Stavanger-kunstnerne Hanne Vasshus og Ole Christoffer Ertvaag bidro, Hanne spilte vakker musikk og delte historier fra sin oppvekst, og Olech fortalte om å vokse opp i Stavanger etter jappetida og hvordan rikdom og forskjeller har preget denne byen. De bidro begge veldig bra til å løfte tematikken.

Audun innledet kraftfullt og poengtert, før han svarte på spørsmål fra salen. Det var mange som tok ordet og alle kom med viktige og gode spørsmål som ble besvart.

De siste fem årene har det blitt 900 flere barn som vokser opp i fattige familier i Stavanger. Det er 2968 unger som merker forskjellene i sin hverdag. De er det viktig å ta kampen for, både lokalt og nasjonalt. Enten gjennom å øke barnetrygden, som Stortinget kan vedta, eller gjennom å redusere egenbetalingene i SFO, barnehage, kulturskole osv, som bystyret kan vedta.

Det er uansett oppløftende at så mange er opptatt av de økende forskjellene i makt og rikdom, og vil bruke en kveld til å diskutere dem og gå ut for å kjempe for forandring!

Formannskap

Det var få kontroversielle saker til behandling, og for SVs del ble det få alternative forslag. Det eneste jeg vil fremheve her, gjelder rehabiliteringen av Nylund skole som skal starte snart og vare ut over høsten 2018. Vi ville poengtere at dette må gjøres på en måte som ikke forstyrrer undervisningen til elevene, og fremmet følgende oversendelsesforslag:

Formannskapet ber om at det tilstrebes å gjøre arbeidet på tidspunkter som ikke forstyrrer undervsiningen ved Nylund skole.

I morgen kveld er det bystyremøte, så neste uke får dere en oppdatering om hva vi gjorde der!

For øvrig er det en stor glede at SV på Stortinget får flertall for å etablere en ny jordmorutdanning i Norge, og at de peker på Stavanger og UiS. Les mer her >>>

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s