Snorklipperne

Det er ikke alle politiske tiltak man kan klippe snor på, men de man kan det blir ofte mest prioritert. Hva har sykkelrittet Hammer Series og barnefattigdom til felles? Jo, at høyrealliansen i Stavanger bruker like mye penger på dem.

Det er 2968 unger som vokser opp i fattige familier i Stavanger. Det er 99 skoleklasser, dersom man har en klassestørrelse på 30 elever. Og ikke bare er det mange, helt ekte unger, de har blitt 900 flere de siste fem årene.

Som folkevalgte i Stavanger kan vi ikke godta at dette får fortsette. Vi er nødt å gjøre grep for at disse familiene får en bedre hverdag. Der høyrealliansen kun satte av 3 millioner til tiltak mot fattigdom, satte SV og de rødgrønne av 15 millioner kroner. Det som burde få de som leser dette innlegget til å løfte på øyenbrynene er at hørealliansen også bruker 3 millioner kroner på sykkelrittet Hammer Series. Er et sykkelritt og kampen mot at unger vokser opp i fattigdom like viktig for Høyre-ordfører Christine Sagen Helgø og FrPs leder av finansstyret Christian Wedler?

Det er kanskje mer stas å kunne vise til at man som ordfører eller politisk leder får på plass et sykkelritt, enn å utjevne forskjeller. Men det burde være omvendt. Snorklippingens gleder burde ikke måle seg med det ansvaret folkevalgte har for at alle innbyggeres liv blir bedre. Også de som har minst.

SV og de rødgrønnes budsjett ville trappe opp innsatsen mot økende forskjeller. Vi satte av penger til søskenmoderasjon mellom SFO og barnehage, friplasser i SFO 5.-10. klasse for alle barn med spesielle behov, 10 millioner kroner til flere helsesøstre og mange flere tiltak. Og vi halverte tilskuddet til sykkelrittet Hammer Series.

Fremfor 3 millioner kroner til Hammer Series, burde vi i Stavanger bystyre hamre løs på de økende forskjellene i samfunnet. Men da trenger vi et politisk skifte, som løfter kampen mot forskjells-Stavanger over sykkelritt og annet som er kjekt å ha. Hvis SV får være med å ta ansvar for å styre byen etter neste valg blir snorklipping mindre viktig, men forskjellskamp viktigere!

Eirik Faret Sakariassen,

Kommunalråd, Stavanger SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s