Sakki på søndag: Stortings-uke

God søndag!

Med en god dose jet-lag fra USA dro jeg til Stortinget mandag morgen. Her kan du lese om dagene på tinget >>>

Stortinget

Jeg fikk noen flere dager inne på Stortinget, og det var mye som sto på dagsorden denne uken. Ettersom Solfrid sitter i arbeids- og sosialkomiteen er det den komiteen jeg får ansvaret for når jeg stepper inn.

Først ut var en høring om et Sp-forslag om å gi norske havnearbeidere fortrinnsrett til lasting og lossing av skip. Det er veldig dårlige vilkår for havnearbeiderne i dag, og vi fikk høre om lønninger helt ned i førti kroner timen. Både LO, NHO, Rederiforbundet og andre kom med sine høringsinnspill.

Deretter var det debatt i stortingssalen, med flere saker fra arbeids- og sosialkomiteen til behandling. Du finner lenke til innleggene mine lenger nede.

Onsdag hadde jeg en veldig fin lunsjprat med biskop emeritus Erling Pettersen, om både atomvåpenforslaget SV fremmet til grunnloven som ble behandlet dagen før, men også mye annet. Det var kjekt at Erling har meldt seg inn i SV igjen, og du kan jo høre litt om avtalen vi inngikk i denne videoen.

Det var veldig spennende å være med å behandle grunnlovsforslag, og som flere sikkert har fått med seg har et enstemmig storting har endret det slik at kongen ikke lenger er hellig.

Her er innleggene jeg holdt denne uka:

Mens jeg forrige gang spurte alle som følger politiker-siden min på Facebook om innspill til skriftlige spørsmål, lånte jeg denne gangen bort spørsmålene til Utdanningsforbundet i Stavanger og Norsk Sykepleierforbund i Rogaland. Så her kan du lese spørsmålet om hvordan regjeringen skal greie å videreutdanne alle lærerne de avskilter og her kan du lese spørsmålet om hvordan regjeringen vil sikre helsemessig forsvarlig tilbud ved sykehuset i Stavanger når det kuttes og innspares.

Til slutt oversikt av ukens medieklipp:

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s