Sakki på søndag: bystyremøte, kommunalutvalg og landsstyremøte

Godtfolk!

I uka som gikk fikk SV et viktig gjennomslag i Stavanger bystyre. Men barn som vokser opp i fattige familier ble ikke hørt av høyrealliansen… Les mer om det her >>>

Bystyremøte

SVs bystyrerepresentanter Heidi Leite, Ingrid Kristine Aspli og meg fremmet en interpellasjon om å merke retusjert reklame, med følgende forslag til vedtak:

Stavanger bystyre ber rådmannen legge fram ei sak kor det hentas inn kunnskap frå andre byar som har innført regulering av retusjert reklame, og som skisserer korleis det kan innføras merking av retusjert reklame på bymøblar i Stavanger kommune.

Dette stemte alle partiene utenom Fremskrittspartiet for. Byas skrev også en artikkel om det, hvor jeg gir skryt til Sosialistisk Ungdom som har kjempet for dette!

Den sterkeste debatten i bystyremøtet gikk på hvorvidt bystyret skulle bevilge ytterligere 9 millioner kroner til tiltak for barn som vokser opp i fattige familier. Forslaget kom fra Ap, men fikk støtte fra alle oss rødgrønne partiene. Det oppsiktvekkende, som jeg også påpekte i debatten, så har høyrealliansen satt av like mye penger til tiltak mot at unger vokser opp i fattige familier, som til sykkelrittet Hammer Series. Jeg delte innlegget som et leserinnlegg i Aftenbladet, og du kan se videoen av bystyreinnlegget her:

 

 

Det var i tillegg flere saker om å flytte på plassering av bomstasjoner, og SV støttet disse. Her kan du se oversikten av hvor disse står og hvordan de skal flyttes.

Kommunalutvalg

Etter en rekke presentasjoner, om alt fra svindelen kommunen ble utsatt for, kulturplanen, Triangulum-prosjektet, FUD Expo, Ullandhaug og Folkebadet, gikk vi gjennom sakskartet og spørsmålene. Jeg hadde løftet flere spørsmål:

  • Om feil utbetalinger til SFOene i kommunen
  • At bystyret må kunne overprøve vedtaket om å etablere ny kommersiell barnehage på Storhaug
  • Om alle trafikkproblemene som ble skapt som følge av sykkelrittet Hammer Series

Vi fikk også presentert planene for å etablere et folkebad i Jåttåvågen. Dette vil ha en prislapp på om lag 1000 millioner kroner. SV er kritisk til dette, og jeg møtte også Høyres John Peter Hernes til radiodebatt om dette hos NRK Rogaland.

Landsstyremøte

Lørdag og søndag var SVs landsstyre samlet, på Tøyen i Oslo. Vi fikk gjort en rekke gode og viktige vedtak, og har satt ned forberedende valgkomité til SVs landsmøte neste vår. I tillegg reviderte og oppdaterte vi SVs retningslinjer mot seksuell trakassering. Vi har hatt de retningslinjene noen år allerede, men det er viktig å oppdatere dem etter mange trakasseringssaker og erfaringer gjort i flere politiske partier.

Vi hadde en viktig diskusjon om høyrepopulismen og hvordan vi skal forholde oss til farlige strømninger i samfunnet. De kjennetegnes jo ved motstand mot innvandring og kritikk mot politisk og kulturell elite (fremfor den økonomiske eliten). De vil aller helst ha kultur-, religions- og identitetsdebatter, fremfor diskusjoner om økende, økonomisk ulikhet.

I mange land Europa over, også hjemme i Norge, sikres den moderate høyresiden flertall takket være høyrepopulistene (i vårt tilfelle FrP). FrP stiller jo gladelig opp til enhver debatt om innvandring eller muslimer, men da Audun Lysbakken i den siste uken har forsøkt å få dem til å stille i debatt om trygdeoppgjøret (hvor pensjonistene for fjerde år på rad taper kjøpekraft), så er det INGEN, hverken i regjering eller stortingsgruppa, som kan. Ingen av de sju statsrådene eller 27 stortingsrepresentantene har hatt rom i sin kalender til det i en hel uke. Travle folk? Neppe!

Det arbeides med forberedelser til kommune- og fylkestingsvalget neste år. Landsstyret fikk diskutert hvilke saker som skal bli viktigst for SV de kommende årene, og i høst skal vi lande en kommunevalgplattform som sier hva vi vil gjøre om vi havner i flertall i kommuner og fylker landet rundt.

I kveld vender jeg hjem til Stavanger igjen, og i morgen gyver det løs med ny uke, nye møter og fortsatt kamp for en bedre by!

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram!

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s