Sakki på søndag: GOD SOMMER!

God søndag – og god sommer!

Dette blir vårens siste Sakki på søndag, med oppsummering fra bystyremøtet, andre møter og sommerhospitering >>>

Bystyremøte

Klokken 13.00 mandag møttes Stavanger bystyre for siste gang denne våren. Det var en lang rekke saker som vi skulle vedta og ferdigstille. En del reguleringssaker, kvalitetsmeldingen for barnehage og saken om å kjøpe kommunen opp i Stavanger Forum. SV tok opp det forslaget jeg har nevnt her tidligere, om at kommunen skal selge seg ut av Forum. Dette ble en ganske ideologisk debatt, som Aftenbladet skrev litt om her >>>

Gratis buss for tilflyttede studenter

En av debattene som det var stor interesse for og debatt om, var insentiver for studenter til å melde flytting til Stavanger. Her gikk SV, som eneste parti, mot. Årsaken til det var tredelt:

  1. Det burde gjelde alle studenter, ikke bare tilflyttere!
  2. Det vil bli trøbbel for Stavanger hvis alle andre byer gjør det samme!
  3. Små kommuner vil tape masse penger på dette, i innbyggertilskudd!

SV fikk også god støtte i Aftenbladet, på lederplass. Den kan du lese her >>>

Andre møter

Kommunalutvalget hadde en rekke presentasjoner og noen saker før sommeren slår inn for fullt. Vi behandlet en sak om strategi for utvikling av universitetsområdet Ullandhaug, handlingsplan for næring og høringsuttalelse til Jernbanedirektoratets handlingsprogram. Her ble det stort sett enstemmige vedtak.

På vegne av SV løftet jeg to spørsmål til siste møte. Det ene handlet om hvorvidt det er innenfor skjenkeretningslinjene at Chippendales skal ha sitt show på et hotell i Stavanger. Min tolkning er at det er veldig klart brudd med skjenkereglene, da det står at «Det gis ikke noen type skjenkebevilling til steder som har stripping og lignende som del av underholdningstilbudet eller driftskonseptet.» Rådmannen mener allikevel at arrangementet ikke strider med reglene, og at det vil få avholdes som planlagt.

Det andre var et spørsmål om parkeringsanlegget P-Kyrre. Bystyret vedtok i april 2015 at minimumspris på månedskort for parkering var 1200 kr. pr. mnd. På sine nettsider skriver Stavanger parkering KF at prisen for et månedsabonnement er 965 kroner. Utenfor parkeringsanlegget står det at prisen er 941 kroner. Men allerede før helgen, og etter mitt spørsmål ble sendt inn, tok Stavanger parkering KF grep og økte prisen til 1290 kroner. Så der ble svaret positivt og endringen skjedde før kommunalutvalgets møte.

Sommerhospitering

Vanligvis har jeg en uke sommerhospitering hvert år, men i år har jeg to uker. Det er fordi Stavanger skal slås sammen med Finnøy og Rennesøy, og at jeg vil lære mer om hvordan de gjør ting i Rennesøy i år og Finnøy neste år. Derfor skal jeg være en uke i august på Rennesøy bo- og rehabiliteringssenter. Denne uken startet jeg hos Arbeidstreningsseksjonen i Stavanger, hvor jeg skal være til og med onsdag kommende uke.

Det har vært en fin hospitering så langt, vi har klippet gress, ryddet, plukket søppel, kjørt flyttelass og annet. Det er veldig hyggelige kolleger og ledelsen ved Arbeidstreningsseksjonen har lagt godt til rette for meg.

Lørdag og søndag var jeg kjøkkenhjelp på Sosialistisk Ungdoms landsmøte på Gjøvik. Så i skrivende stund sitter jeg i landsmøtesalen, etter en lang dag over grytene og skjærefjølene.

Ha en fin uke og følg meg gjerne på Facebook, Twitter eller Instagram

Sakki

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s